Ringvrag: Dødtrist på Copenhell

Klaus Meine sang som et gangstativ, da Scorpions lukkede festivalens hovedscene med sløj koncert  

71-årige Klaus Meine var i sørgelig forfatning i front for tyske Scorpions, som var noget stærkere i Royal Arena anno 2017. Foto: Per Lange
71-årige Klaus Meine var i sørgelig forfatning i front for tyske Scorpions, som var noget stærkere i Royal Arena anno 2017. Foto: Per Lange

Scorpions, Helviti, Copenhell, lørdag 22. juni

The Turtles er taget som bandnavn, så Scorpions må finde på et andet.

De gamle rockdyr kan i hvert fald ikke kalde sig Skorpionerne længere, efter den ufarlige indsats de leverede på Copenhell.

Koncert-anm. Skete det lige?! Chok i Royal Arena

Frontmand Klaus Meine lignede og lød som en pensionist, der ville blæse af scenen med dobbelt hoftebrud, hvis han blev strejfet af et tomt ølkrus.

Ronnie Atkins alias Paul Christensen i front for jyske Pretty Maids, som havde deres storhedstid i 1980'erne. Foto: Per Lange Koncert-anm. Knap så kønt: Pinagtige jomfruer

Mumier findes formentlig med større stemmepragt.

Det var sørgeligt at se den 71-årige sanger stavre rundt i rampelyset, mens resten af bandet forsøgte at holde ham oprejst med en hæderlig omgang heavy light.

Reddede lidt ære
Fremmødet var ganske behersket til Copenhells sidste hovednavn, der først sluttede klokken 01.10, hvor selv festivalens heroiske entusiaster havde svært ved at hæve djævlehornene.

Energibundtet Mikkey Dee forsøgte forgæves at tæve noget liv i dødssejleren, og hans trommesolo var nærmest et højdepunkt, indtil veteranerne fra Hannover reddede lidt af æren til sidst med habile udgaver af ’Blackout’, ’Big City Nights’ og ’Rock You Like a Hurricane’.

Billedgalleri af Per Lange

1 af 14 
2 af 14 
3 af 14 
4 af 14 
5 af 14 
6 af 14 
7 af 14 
8 af 14 
9 af 14 
10 af 14 
11 af 14 
12 af 14 
13 af 14 
14 af 14 

Midt i det 95 minutter lange sæt var balladen ’Wind of Change’ som en prut på en vindstille aften, og da Meine løftede mikrofonstativet, frygtede man, han ville få overbalance.

Næste stop gangstativ.

Den unødvendige koncert med Scorpions blev desværre betegnende for Copenhells tiårsjubilæum, hvor også Slash, Stone Temple Pilots og Pretty Maids dukkede op i en uværdig forfatning.

Jeff Gutt har afløst afdøde Scott Weiland og Chester Bennington i spidsen for den garvede kvartet Stone Temple Pilots. Foto: Per Lange Koncert-anm. Stop dog: Blondine i dødskramper

Slipknot åd fortidslevnene som festivalens ubestridte alfahanner sent fredag, og det er amerikanernes afsindige maskebal, man vil huske fra Refshaleøen anno 2019.

Scorpions’ afdansningsbal skal bare glemmes hurtigst muligt.

Kom med ind i et af Copenhells mange moshpits - her tæskes der løs under bandet Terror. Video: Per Lange

93 kommentarer
Vis kommentarer