Annonce:
Annonce:

Rockgigant glemte sangene i Herning

Roger Waters serverede mageløst topshow på Heden, men musikalsk var veteranen en tam oplevelse

Roger Waters optræder i Royal Arena i København både fredag og lørdag - der er stadig billetter til begge koncerter. Foto: Anders Brohus
Roger Waters optræder i Royal Arena i København både fredag og lørdag - der er stadig billetter til begge koncerter. Foto: Anders Brohus
Annonce:
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

Roger Waters, Boxen, Herning, tirsdag 7. august

Wauw!

Roger Waters kan stadig præsentere et rockteater, der får de fleste andre arenashows til at minde om et ubehjælpsomt formningsprojekt.

Det understregede giganten, da han foldede sit svært imponerende isenkram ud i Boxen i Herning under den første af hele tre koncerter, han giver på dansk grund i denne uge.

Overvældende 'The Wall'

Blændende brug af lys og en kæmpemæssig storskærm rammede forestillingen forbilledligt ind, og under ’Dogs’ tonede Battersea Power Station fra coveret til ’Animals’ frem og fyldte det meste af salens længde.

I velkendt stil var der selvfølgelig også en gris på vingerne, mens surround-effekter gav den højteknologiske opvisning yderligere en dimension.

Gnisten manglede
Seancen føltes faktisk som at være i biografen, og det var så sandelig Imperial. Der blev minsandten også spillet musik.

Annonce:

Det var af den legendariske slags med fokus på det hæderkronede repertoire fra Pink Floyds hovedværker ’Dark Side of the Moon’ og ’The Wall’, der er svære at slide op, men Waters prøver unægtelig.

Efter 25 år: Ser sort ud for rockikon

Englænderen, der fylder 75 i september, er ved at kunne skimte enden på sin ikke mindre end 157 koncerter lange ’Us + Them Tour’, og han har i årenes løb efterhånden været jorden rundt med de sange så mange gange, at han må være rundtosset.

Man savnede nærmest uundgåeligt også friskhed, inspiration og afgørende gnist og indlevelse i et ellers formidabelt hifi-lydbillede, hvor det noget tilbagelænede band dog gjorde sig fortjent til hyren med pletfri professionalisme.

Den engelske rockveteran spillede to lange sæt og sluttede først kort efter klokken 23. Foto: Anders Brohus
Den engelske rockveteran spillede to lange sæt og sluttede først kort efter klokken 23. Foto: Anders Brohus

Ifølge nørderne på nettet var det 433. gang, Waters spillede ’Money’ live som solist, og læg dertil et par hundrede serveringer af skæringen i tiden med Pink Floyd. Der er ikke noget at sige til, den virkede udvandet i Waters’ gamle næver.

Annonce:

En håndfuld numre fra sidste års hæderlige comebackalbum, ’Is This the Life We Really Want?’, ruskede ikke afgørende op i den tilforladelige nostalgi, men de faldt heller ikke igennem. 

Politiske paroler
Waters har aldrig været diskret. Slet ikke med sine politiske budskaber.

Han klaskede slogans som ’Resist’ og ’Pigs rule the world’ i fjæset på de 11.000 siddende publikummer i den stort set udsolgte arena, og Donald Trump blev udstillet som et svin under ’Pigs (Three Different Ones)’. Men det ved vi jo godt, han er. Gab.  

Roger Waters storsviner Bob Dylan

Lokale skolebørn var klædt ud som Guantanamo-fanger i ’Another Brick in the Wall (Part II)’, og det havde slående effekt, da de smed kutterne og dansede løs, mens de lyse lokker flagrede.

Musikalsk var hittet en halvflad omgang, men i en meget kontrolleret koncert uden markante udsving, hævede veldrejede ’Time’, ’Welcome to the Machine’ og ’Mother’ sig over det gedigne gennemsnit.

Rocklegender med døden i hælene

Annonce:

Da en svag ‘Comfortably Numb’ rundede aftenen af med dryssende konfetti og halvhjertet fællessang fra Waters’ fans, lød klassikeren som om, den blev plagieret af et hyldestband.  

Det var først og fremmest en koncert for øjnene.

Roger Waters var også på scenen i Boxen i 2011, hvor han opførte milepælen ’The Wall’. Foto: Anders Brohus
Roger Waters var også på scenen i Boxen i 2011, hvor han opførte milepælen ’The Wall’. Foto: Anders Brohus

Sætliste

1. Speak to Me

2. Breathe

3. One of These Days

4. Time/Breathe (Reprise)

5. The Great Gig in the Sky

6. Welcome to the Machine

7. Déjà Vu

8. The Last Refugee

9. Picture That

10. Wish You Were Here

11. The Happiest Days of Our Lives/Another Brick in the Wall (Parts II & III)

(pause)

12. Dogs

13. Pigs (Three Different Ones)

14. Money

15. Us and Them

16. Smell the Roses

17. Brain Damage

18. Eclipse

Ekstranumre

19. Mother

20. Comfortably Numb

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU
Annonce:
Annonce: