Rocklegende: Hold kæft en klaphat

Guitarhelten Slash fra Guns N' Roses lirede løs som intetsigende karikatur på festivalen Copenhell

Slash alias 53-årige Saul Hudson er født i Storbritannien og opvokset i USA - han hørte ingen steder hjemme i Danmark. Foto: Per Lange
Slash alias 53-årige Saul Hudson er født i Storbritannien og opvokset i USA - han hørte ingen steder hjemme i Danmark. Foto: Per Lange

Slash featuring Myles Kennedy and The Conspirators, Helviti, Copenhell, torsdag 20. juni

Slash vil bare ikke hjem.

Der er foreløbigt hele 167 koncerter på Guns N’ Roses’ igangværende verdensturné, og når megabandets privatfly står stille, tager guitarikonet såmænd på landevejen med Slash featuring Myles Kennedy and The Conspirators.

Corey Taylor  cementerede sin status som en af heavy metals mest medrivende frontmænd. Arkivfoto: Herbert P. Oczeret/AFP/Ritzau Scanpix Koncert-anm. Helvede venter: 12.009 i amokrus

Torsdag aften nåede landevejen til Refshaleøen ved København, hvor Danmarks største festival for alskens metal og rock, Copenhell, afvikles for tiende gang.

På hovedscenen demonstrerede Slash, at han også snart bør afvikles.

Sikke en spade
Legenden har altid været en karikatur, men nu er han blevet en karikatur af en karikatur.

Det lugtede af vådt krudt og visne tulipaner, da Slash alias 53-årige Saul Hudson spjættede planløst omkring og lirede løs på sin spade.

Jeff Gutt har afløst afdøde Scott Weiland og Chester Bennington i spidsen for den garvede kvartet Stone Temple Pilots. Foto: Per Lange Koncert-anm. Stop dog: Blondine i dødskramper

Han har skampulet klichéerne til døde, og det 70 minutter lange sæt føltes for det meste som ét langt nummer, og det nummer var ikke godt.

Der stod SLASH med store bogstaver på bagtæppet. Der burde have stået SANGE SAVNES.    

Uden autoritet
Publikum sad i græsset eller stod på betonen og klamrede sig til en forfriskning, mens Slash havde modsat effekt.

Man behøvede ikke være tankelæser for at gætte, folket drømte om en klassiker fra Guns N’ Roses’ katalog, og den kom tøffende mod slut i form af ’Nightrain’. Et triumftog var det ikke.

Axl Rose og Angus Young fra AC/DC, der tilsyneladende bare aldrig løber tør for batteri. (Foto: Per Lange) Koncert-anm. AXL/DC: Appetit på destruktion

Myles Kennedy sang uden autoritet, men glimtvis var der gnist i trummerummen, da bassisten Todd Kerns overtog mikrofonen på ’Doctor Alibi’.

56-årige Axl Rose i spidsen for amerikanske Guns N' Roses, der overgik sig selv i spilletid, men ikke i underholdningsværdi. Foto: Per Lange Koncert-anm. Guns N' Roses: Vanvid i Odense!

Slash havde vist brug for en tandlæge. Han stod i hvert fald med åben mund, hver gang han spillede endnu en intetsigende solo, som om det var et halsbrækkende guitarstunt.

Man fatter ikke, manden orker at blive ved på så sløjt et niveau. Måske er hans hus brændt ned?

Billedgalleri af Per Lange

1 af 10  25.000 musikelskere besøger udsolgte Copenhell, der har Slipknot og Tool som hovednavne.
2 af 10 
3 af 10 
4 af 10 
5 af 10 
6 af 10 
7 af 10 
8 af 10 
9 af 10 
10 af 10 

Sætliste

1. The Call of the Wild

2. Halo

3. Standing in the Sun

4. Back From Cali

5. My Antidote

6. Serve You Right

7. Boulevard of Broken Hearts

8. Shadow Life

9. Doctor Alibi

10. Mind Your Manners

11. Driving Rain

12. You're a Lie

13. Nightrain

14. Anastasia

15. World on Fire

114 kommentarer
Vis kommentarer