Rockpionerer stadig syge efter 27 år

Uhelbredeligt herlige Mudhoney svinede atter Christiania til med møgbeskidt charme

Mark Arm i spidsen for Mudhoney, der optræder i Aarhus lørdag og Odense søndag. (Arkivfoto: Getty Images)
Mark Arm i spidsen for Mudhoney, der optræder i Aarhus lørdag og Odense søndag. (Arkivfoto: Getty Images)

Mudhoney, Loppen, København, tirsdag 5. maj

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Mudhoney har en hel del at leve op til på Christiania, hvor det banebrydende slæng fra Seattle gav mindeværdige koncerter i 1992 og 2013.

Sent tirsdag var grungerockens fedtede fædre tilbage på Staden, men denne gang nøjedes de med at minde om, at de på 27. år er et umanerligt elskværdigt ensemble.

Se også: I Nirvana med Mudhoney

Gruppens syge humor var også intakt, og hvor andre måske ville ærgre sig over, at man som unge mænd havde taget navn efter en B-film af brystfetichisten Russ Meyer, så kunne Mudhoney bare ikke hedde andet.

Kvartetten er fortsat betydeligt mere mudret end honningsød, og en snerrende udgave af debutsinglen ’Touch Me I’m Sick’ fik Loppens indgang til at fremstå renskuret i sammenligning.

Stemningen blev aldrig så løssluppen og kåd, som da Mudhoney sidst stod samme sted på en fredag for to år siden, så man glemte aldrig helt, at det var tirsdag, selvom det fem kvarter lange sæt gradvist blev mere og mere intenst.

Se også: Sensationel triumf efter 48 års pause

Frontmanden Mark Arm slap galskaben løs i ’I’m Now’ og ’Chardonnay’, hvor man fornemmede veteranernes uspolerede spilleglæde og en beundringsværdig uskyld, der formentlig har fået lov til at overleve, fordi gruppen ikke har taget skade af den kommercielle succes, de aldrig fik.

På Christiania lignede de fire venner, der bare var glade for at være på landevejen med alkohol i den ene pote og et instrument i den anden, og da Mudhoney som ekstranummer spillede gode gamle ’Here Comes Sickness’, kunne det blot konstateres, at de stadig er sygt gode.

18 kommentarer
Vis kommentarer