Roskilde: Sådan rives en scene ned

Brutale Every Time I Die beviste, at harmdirrende destruktion sagtens kan være herlig

Guitaristen Andy Williams fra Every Time I Die, der leverede ganske lystig underholdning. (Foto: Per Lange)
Guitaristen Andy Williams fra Every Time I Die, der leverede ganske lystig underholdning. (Foto: Per Lange)

Every Time I Die, Avalon, Roskilde Festival, torsdag 2. juli

-Let’s tear this motherfucker down! brølede Every Time I Dies forrygende frontmand Keith Buckley som indgangsreplik til orkesterets medrivende koncert på Avalon.

Det gjorde de så.

Off!'s sanger Keith Morris, der fylder 60 i september, har en fortid i Black Flag. (Foto: Jonas Olufson) Koncert-anm. Offday på Roskilde

Bandet fra Buffalo, New York spiller brutalt groovende metalcore, og den slags har de helt styr på, så der var amokagtig kædedans nede foran i det halvtomme telts ’circle pit’, da kvintetten blæste støvet eftertrykkeligt ud af alle kropsåbninger.

Every Time I Dies iltfattige aggression er et ubønhørligt frontalangreb, men i pauserne mellem sættets numre viste den gode Buckley at besidde usædvanlig komisk timing, der gav en hel del billige point.

De muntre indslag stod i skærende kontrast til slængets harmdirrende hærg, hvilket dog egentlig bare gav showet en herligt underholdende dynamik, og selve gruppens navn er jo i øvrigt en selvmodsigelse i sig selv. 

Jakob Johnsen råber på dansk, men det kunne være finsk, så komplet uforståeligt er det. (Foto: Per Lange) Koncert-anm. Helvedes bødler: Slet ikke hovedløse

Sangskrivning er ikke noget, d’herrer går synderligt meget op i, men deres furiøse energi overtrumfede nærmest numrene, så man kedede sig sjældent midt i det vildt engagerede rabalder.

Sådan river man en motherfucker ned.

1 af 6 (Foto: Per Lange)
2 af 6 (Foto: Per Lange)
3 af 6 (Foto: Per Lange)
4 af 6 (Foto: Per Lange)
5 af 6 (Foto: Per Lange)
6 af 6 Guitaristen Andy Williams fra Every Time I Die, der leverede ganske lystig underholdning. (Foto: Per Lange)
6 kommentarer
Vis kommentarer