Annonce:
Annonce:

Satan genopstod på Vesterbro

Brian Hugh Warner synes atter, at der er noget ved at spille groteske Marilyn Manson 

Marilyn Manson - rockstjernen optrådte i udsolgte Vega fra klokken 21.18 til 22.41. (Foto: Jonas Olufson)
Marilyn Manson - rockstjernen optrådte i udsolgte Vega fra klokken 21.18 til 22.41. (Foto: Jonas Olufson)
Annonce:
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

Marilyn Manson, Store Vega, København, mandag 8. juni

Marilyn Manson har overgået både Marilyn Monroe og Charles Manson, når det gælder om at holde liv i karrieren, og en overgang var han næsten ligeså berømt som skønheden og berygtet som udyret.   

Det er dog ved at være længe siden, men den 46-årige amerikaner har ikke desto mindre fået et kunstnerisk comeback med januars overraskende stærke ’The Pale Emperor’, og her til aften konsoliderede han sin nyfundne inspiration med et vedkommende show i København.

Syg satan er tilbage fra de døde

For Gud ved hvilken gang stod Satan heldigvis ikke i endnu en stemningsdræbende sportshal, der var skiftet ud med relativt intime Store Vega, som havde været udsolgt i månedsvis.

Annonce:

Og det var såmænd en fornøjelse at stå ansigt til ansigt med Mansons grimme fjæs, der var helt anderledes levende i forhold til hans seneste besøg på dansk grund i Valby Hallen i 2012, hvor han lignede en skindød.

Savnede den sidste snert
Satirikeren struttede herligt omkring på scenen, og selv om han stadig ikke er sluppet af med verdens mest ondsindede halsbetændelse, så var der kraft og nerve i den rallende vokalpragt.

Størstedelen af sætlistens sange var hentet fra storhedstiden i anden halvdel af 1990’erne, men højdepunktet var faktisk en sublimt dreven version af glamrockende ’Third Day of a Seven Day Binge’ fra det seneste album.

(Foto: Jonas Olufson)
(Foto: Jonas Olufson)

Bandet, der havde Mansons nogenlunde tro væbner Twiggy Ramirez på bas, spillede stramt og kontant, og med en heftig udgave af ’Rock Is Dead’ fik de da bevist det modsatte.

Frøken Manson: 43, ufed og færdig

Hver gang stemningen var ved at kamme helt over, punkterede Manson imidlertid forestillingen ved at holde alt for lange pauser mellem numrene, der generelt savnede den sidste snert af aggression og vildskab.

Annonce:

Så det var måske nok mere hyggeligt end uhyggeligt, men vigtigst af alt var det en understregning af, at Brian Hugh Warner igen er engageret i rollen som Marilyn Manson.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: