Satan i selvsving

Tomgangen truede konstant, da en uskarp Marilyn Manson optrådte som bleg bøhmand i Valby i aftes

Marilyn Manson - messede for menigheden uden fordums fordærvede effekt. (Arkivfoto: PA)
Marilyn Manson - messede for menigheden uden fordums fordærvede effekt. (Arkivfoto: PA)

Marilyn Manson og Turbonegro, Valby Hallen, 14. december

3

Skrækfilm er sjældent spændende, når man ser dem for 13. gang, og det samme kan man sagtens sige om den efterhånden meget lidt chokerende chokrocker ved navn Marilyn Manson.

Provokatøren har med tiden tvunget sig selv op i et hjørne, hvor han snart skal partere en publikummer på scenen med sin nye mikrofonkniv, hvis han vitterligt vil vække opsigt.

Og der var såmænd ikke langt til slagteren, da en ungersvend kylede en halv fadøl i smasken på Manson kort inde i åbningsnummeret 'If I Was Your Vampire'.

– Du er heldig, jeg er i godt humør i dag. Ellers ville jeg komme ned og gennemtæve dig! vrængede frøken Marilyn fornærmet.

Tænderskærende
Musikken var imidlertid heller ikke særlig slagkraftig før midtvejs, hvor 'The Fight Song' blev tævet tænderskærende ud i Valbys gebommerlige gymnastiksal, der dog før har gungret mange gange værre end i aftes.

David Bowie-inspirerede 'The Dope Show' og 'Heart-Shaped Glasses' struttede med en vis virilitet, men tomgangen truede konstant, og Manson er for længst indhentet af det samme spøgelse, som hjemsøger hans åbenlyse idol Alice Cooper: Hvordan genopfinder man rockgyset?

Den 38-årige urostifter fra Ohio havde intet svar foran 4500 sortklædte sympatisører i den udsolgte betonklods, og med laaaaaange pauser mellem numrene punkterede præsten ustandseligt sin prædiken.

Norsk djævleyngel
'Sweet Dreams (Are Made Of This)' skreg han tilsat kronisk halsbrand, men drømmen udviklede sig aldrig til det ønskede mareridt, og man blev snarere lullet i søvn.

Opvarmningsbandet Turbonegro understregede, at Manson bestemt ikke er den eneste djævleyngel, som Alice Cooper har fostret, men makeuppen hos de afsporede outsidere fra Oslo er også ved at løbe ud i ingenting.

Flæskebjerget Hank Von Helvete førte fjeld-fræserne gennem et sæt, der var ligeså slattent som gruppens nyere numre, og selv gode gamle 'I Got Erection' kunne de ikke rigtig få op at stå til sidst.

Satans også.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Musik
Mest læste i Musik
Hent flere

Skamhører

Thomas Treo skamhører

1.Imperial State Electric: 'Anywhere Loud' (Psychout-album/Ude 16. februar)
2.Tyler Childers: 'Purgatory' (Hickman Holler-album/Ude 5. januar)
3.Joan As Police Woman: 'Damned Devotion' (PIAS-album/Ude 9. februar)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.New Order: 'NOMC 15 - Live' (Mute-album/Ude nu)
2.Wilco: 'A.M. - Special Edition' (Sire-album/Ude nu)
3.Whitney: 'Light Upon the Lake - Demo Recordings' (Secretly Canadian-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen