Skæg og ballader: Adele federe i Herning

Den muntre divas abrupte show fungerede noget bedre under afdæmpede forhold

Adele Laurie Blue Adkins - den ekstremt populære popsangerinde fra London fylder 28 i morgen torsdag. (Arkivfoto: AP)
Adele Laurie Blue Adkins - den ekstremt populære popsangerinde fra London fylder 28 i morgen torsdag. (Arkivfoto: AP)

Adele, Jyske Bank BOXEN, Herning, onsdag 4. maj

Efter Adeles afsporede festivitas i København i aftes føltes det på alle måder som dagen derpå, da superstjernen onsdag kom til Herning.

Sætlisten, scenografien og roben var den samme, men det blev alligevel en ret anderledes og mere vellykket koncert i Jyske Bank BOXEN, hvor det høfligt siddende publikum lagde en klædelig dæmper på stemningen i forhold til den sprælske forsamling, der fortrinsvis stod op i sveddryppende hede Forum.  

Adele på scenen i Birmingham sidst i marts - briten har nedlagt fotoforbud til sine danske koncerter. (Arkivfoto: All Over) Koncert-anm. Gakket Adele: Knap så fed i Forum

Undtagelsesvis rejste stort set samtlige 12.500 sig på Adeles opfordring til ’Rumour Has It’, der er et af ballademagerens få dansable numre. Hvilket hun nu heller ikke undlod at bemærke med vanlig selvironi.

Som i Forum hev englænderen en fan op på scenen, men Karen fra Kolding i den røde kjole begyndte desværre at græde ved synet af idolet. Det blev endnu værre, da jyden fandt ud af, at batteriet på hendes telefon var dødt, så hun ikke kunne få en selfie med Adele. Sikke et drama.

Storfavorit i 'X Factor'
Hitmagerens kærlighedssange er snarere melodramatiske, og atter udbasunerede madammen dem med magtfuld kraft og kontrol. Adele kunne nok sagtens vinde ’X Factor’, selv om hun døjede med halsbetændelse.

Kvinden kan synge, men i tidens toneklang har hun en tendens til at kamme over i skabagtige fraseringer, og hun mangler naturlig dybde og rå autenticitet i en ellers stor stemmepragt.

Adele har solgt over 100 millioner plader i en ganske kort karriere. (Arkivfoto: All Over)
Adele har solgt over 100 millioner plader i en ganske kort karriere. (Arkivfoto: All Over)

Under ekstranummeret ’All I Ask’ mindede hun i snublende grad om Celine Dion, men vokalen er som bekendt ikke det eneste ved Adele, der er bombastisk.  

- Jeg tror, hun er gravid igen, lød en af de mere spydige kommentarer fra en kvindelig tilhører på tribunen.

Adele har solgt mange millioner eksemplarer af albummet '21'. (Foto: AP/Matt Sayles) DK MusikNYT Adele elsker dansk band - se hvilket

Adele gjorde også grin med sin ’fat arse’, men hun snakkede generelt mindre end i Forum. Det sagde imidlertid mere om københavnerkoncerten.

Ifølge Ekstra Bladets uofficielle stopur kørte motormunden i sammenlagt 29 minutter i løbet af den 118 minutter lange koncert, der var tolv minutter kortere end gårsdagens.

Hang bedre sammen
Den relativt afdæmpede atmosfære i Jyske Bank BOXEN gjorde egentlig seancen mere sammenhængende end hysteriet i hovedstaden, men man skulle nu stadig tro, at Adele led af personlighedsspaltning.

Det ene øjeblik fyrede hun slapstick-komik af på slap line for dernæst at krænge sjælen ud i sjælere som ’Don’t You Remember’ og Bob Dylans ’Make You Feel My Love’.

Adele - stjerneskuddet imponerede med måde søndag aften. (Foto: Mogens Flindt) Koncert-anm. Diva-drømme med Adele

Det var hyggeligt og ganske herligt, men nu har vi altså hørt både skæg og ballader under to af de ikke mindre end 105 shows på Adeles gigantiske turne.

I weekenden er det tyskernes tur til at grine og græde i Berlin. De skal huske lommetørklæder. Og godt med tålmodighed.

22 kommentarer
Vis kommentarer