Skændsel: Shu-bi-dua saboteret

Hardinger Band ødelagde klassiker på klassiker på klassiker under overplat festivalkoncert i Sydjylland

Michael Hardinger, Jørgen Thorup og B-Joe Johansen i aktion for fesne Hardinger Band, der slet ikke kunne fylde Teltscenen. Foto: Per Lange
Michael Hardinger, Jørgen Thorup og B-Joe Johansen i aktion for fesne Hardinger Band, der slet ikke kunne fylde Teltscenen. Foto: Per Lange

Hardinger Band, Teltscenen, Jelling Musikfestival, fredag 25. maj

Shu-bi-duas ’Sexchikane’ har vel aldrig været mere aktuel end netop nu, men den satiriske landeplage har nok heller aldrig lydt mindre inciterende end på Jelling Musikfestival, hvor Hardinger Band fredag eftermiddag serverede slatne versioner af legendernes talrige evergreens.

Udover Michael Hardinger består karaokeorkesteret blandt andre af B-Joe Johansen, de mangeårige shubber Jørgen Thorup og Kim Daugaard samt sidstnævntes søn Kasper Daugaard, der har en fortid i Lukas Graham, og som lignede en pianist, der var gået helt forkert. Sådan havde man det også som tilhører.

James Blunt er forhenværende kaptajn i den britiske hær - der var imidlertid ikke meget krudt i popsangeren i Sydjylland. Foto: Per Lange Koncert-anm. Kikset festivalstart: Håbløst hovednavn

Ensemblet skal formentlig forestille en hyldest til Shu-bi-dua, men det mindede mere om et falleret hobbyforetagende med nogle aldrende gutter, der kun turnerer for at slippe væk fra konerne for en stund.

Tilsat en underlig småsarkastisk attitude fik de ’Vuffeli-vov’ til at minde om en overvægtig sanktbernhardshund, der prustede i varmen, og ’Costa Kalundborg’ kunne knap nok slæbe sig udover scenekanten i det sørgeligt tomme telt.

Thomas Helmig gik på hovedscenen kort efter, at hans fremadstormende søn Hugo Helmig havde underholdt i et af teltene. Foto: Per Lange Koncert-anm. Efter katastrofe: Helmig chokerer!

Helt malplaceret blæste Hardinger Band charmen ud af ’Den røde tråd’ og ’McArine’ med bøvet boogie. Fed rock var det ikke.

Michael Bundesens uforlignelige vokal er uløseligt forbundet med Shu-bi-duas repertoire, og man savnede frontmanden, mens svagt syngende Hardinger og Thorup slog plat på en i forvejen plat sangskat.

Det var ren chikane.

1 af 12 Foto: Per Lange
2 af 12 Foto: Per Lange
3 af 12 Foto: Per Lange
4 af 12 Foto: Per Lange
5 af 12 Foto: Per Lange
6 af 12 Foto: Per Lange
7 af 12 Foto: Per Lange
8 af 12 Foto: Per Lange
9 af 12 Foto: Per Lange
10 af 12 Foto: Per Lange
11 af 12 Foto: Per Lange
12 af 12 Michael Hardinger, Jørgen Thorup og B-Joe Johansen i aktion for fesne Hardinger Band, der slet ikke kunne fylde Teltscenen. Foto: Per Lange
142 kommentarer
Vis kommentarer