Skift job! Megastjerne i Royal Arena

Michael Bublé har ingen klasse som crooner, men canadieren er en særdeles charmerende komiker

44-årige Michael Bublé på slap line i udsolgte Royal Arena, hvor entertaineren også optræder søndag - der er få billetter. Foto: Per Lange
44-årige Michael Bublé på slap line i udsolgte Royal Arena, hvor entertaineren også optræder søndag - der er få billetter. Foto: Per Lange

Michael Bublé, Royal Arena, København, lørdag 26. oktober

Bortset fra musikken var det muntert, da Michael Bublé bød på herlig lørdagsunderholdning mellem numrene i Royal Arena.

Han sang desværre mere, end han snakkede, og hans jokes var bedre end hans stemme, så det blev en af de aftener, hvor man håbede, musikken snart stoppede, så der kom et billigt grin mere.

Bublé burde blive komiker i stedet for crooner. 

Tony Bennett og Lady Gaga - det umage par fra New York samlede 17.000 i hjertet af København. (Arkivfoto: AP) Koncert-anm. Stjernemøde med klasseforskel

Mange af verdensstjernens kolleger har scoret billige point ved at møde op i dansk landsholdstrøje eller at have dannebrog på storskærmen. 

Brad Paisley optrådte i halvanden time, efter landsmanden Chris Lane, der sang duet med hovednavnet, havde varmet op. Foto: Per Lange Koncert-anm. Hold kæft en klaphat i Royal Arena

Bublé var lidt mere sofistikeret. Kort inde i showet fortalte den 44-årige canadier, at hans bedste barndomsven hjemme i Vancouver har danske rødder, og at sangeren derfor er vokset op med at være ’shitfaced’ i snaps hver jul.

Så var han ellers bedste ven med de 13.000 i den udsolgte sal.

Legende lethed
Fanen Jeanett fik lov til at synge duet med idolet på ’Baby, It's Cold Outside’, og han forklarede, at klassikeren handler om en kvinde, der vil have samleje med en mand.

Det var indstuderet, men det føltes spontant. Det kaldes showmanship, og Bublé har det fra smilehullerne til sine blankpolerede sko, der skridtede scenen af med legende lethed.

Billedgalleri af Per Lange

1 af 20  Elskværdige Michael Bublé stod i spidsen for et big band, men stor kunst leverede han ikke.
2 af 20 
3 af 20 
4 af 20 
5 af 20 
6 af 20 
7 af 20 
8 af 20 
9 af 20 
10 af 20 
11 af 20 
12 af 20 
13 af 20 
14 af 20 
15 af 20 
16 af 20 
17 af 20 
18 af 20 
19 af 20 
20 af 20 

Man kan komme langt på charmen, men ikke helt gennem en knap to timer lang koncert uden at have musikalsk format. Og det har Bublé ikke.

Tony Bennett er fyldt 85. Det kan hverken ses eller høres. (Foto: Kennneth Meyer) Koncert-anm. Tony Bennett: Bravissimo!

I alarmerende grad savner han Frank Sinatras og Tony Bennetts fylde og dybde i stemmen. Han er Hansi Hinterseer forklædt som James Bond og har mere tilfælles med Martin fra ’X Factor’ end Dean Martin.

Lige meget hvor mange gange han taler om romantik, så bliver hans musik ikke romantisk. Sangene fra hans seneste album, ’Love’, er pinagtigt ordinære.

Michael Bublé besøger Danmark i 2019, hvor entertaineren fra British Columbia optræder 26. oktober i Royal Arena på Amager. Foto: Warner INTL. Album-anm. Platugle: Verdensstjerne er talentløs

De evergreens, han fortolker, har man hørt betydeligt bedre med 700 dygtigere sangere, men ’My Funny Valentine’, ’Cry Me a River’ og ekstranummeret ’Always on My Mind’ garanterede samtidig, at der kom grænser for, hvor skidt det kunne gå.

Ikke desto mindre var det sigende, at bifaldet var større, da han fortalte, at han havde tænkt sig af vise familien Københavns seværdigheder, men konen og børnene endte med at trække ham i H&M.

Det relativt voksne publikum fotograferede og filmede stjernen, som var det en boybandkoncert. Foto: Per Lange
Det relativt voksne publikum fotograferede og filmede stjernen, som var det en boybandkoncert. Foto: Per Lange
 

Sætliste

1. Feeling Good

2. Haven't Met You Yet

3. My Funny Valentine

4. I Only Have Eyes for You

5. Sway

6. Such a Night

7. Lazy River

8. When You're Smiling

9. Baby, It's Cold Outside

10. You're Nobody till Somebody Loves You

11. When I Fall in Love

12. Love You Anymore

13. Forever Now

14. Home

15. Buona sera signorina

16. Just a Gigolo/I Ain't Got Nobody

17. You Never Can Tell

18. Nobody but Me

19. Cry Me a River

Ekstranumre

20. Where or When

21. Everything

22. Always on My Mind

209 kommentarer
Vis kommentarer