Slambert stjal Queens show

Utrolige Adam Lambert løftede arven fra Freddie Mercury foran 15.000 i Herning

Brian May og Adam Lambert i front for Queen, der leverede yderst ujævn rocknostalgi. (Foto: Claus Bonnerup)
Brian May og Adam Lambert i front for Queen, der leverede yderst ujævn rocknostalgi. (Foto: Claus Bonnerup)

Queen + Adam Lambert, Jyske Bank BOXEN, Herning, søndag 15. februar

Queen uden Freddie Mercury? Er det ikke meningsløst som Gasolin’ uden Kim Larsen, øl uden alkohol eller fodbold uden bold?

Det skulle man tro, men virkeligheden var en anden i Herning søndag aften, hvor Adam Lambert svansede rundt i den legendariske frontmands store fodspor og sparkede, struttede og sang nyt liv ind i et af rockens mest elskede orkestre.

Drama med Queen

Helt i Queens ekstravagante ånd blev det en løssluppen, flamboyant og hysterisk hyldest til englændernes fantastiske bedrifter fra først og fremmest storhedstiden i 1970’erne, og hvis nogen skulle have glemt, at kvartetten havde mange hits, så blev man mindet om det i Jyske Bank BOXEN.

Arenaen havde været udsolgt siden november, og 15.000 lystigt tiljublende publikummer fik den forventede schlagerparade med mere serveret som rockteater iført høje hæle og endnu højere hår.

Håbløst guitarstunt
Brian May og trommeslager Roger Taylor er eneste tilbageværende medlemmer fra originalbesætningen, og det var ikke kun førstnævntes berømte puddelgarn, der var nogenlunde intakt, for hans svulstigt lirede guitarspil var tillige til at genkende.

Personagen havde dog ikke behøvet at synge en halvkvalmende ’Love of My Life’ i duet med Mercury, der pludselig dukkede op på storskærmen. Mere end 23 år efter legendens død fik May såmænd våde øjne ved synet af sin gamle ven, og det virkede mildest talt noget patetisk.

Et pinagtigt solo-guitarstunt på vel op mod et kvarter føltes som et kvartal, og der var formentlig sjovere ude på den forblæste parkeringsplads.

Amerikaneren Adam Lambert var den store oplevelse i Midtjylland. (Foto: Claus Bonnerup)
Amerikaneren Adam Lambert var den store oplevelse i Midtjylland. (Foto: Claus Bonnerup)

Paradoksalt nok savnede man også slamberten Lambert, da Taylor unødvendigt mumlede ’These Are the Days of Our Lives’ og ’A Kind of Magic’, der var meget, meget lidt magisk i en særdeles usammenhængende forestilling på 140 minutter.

Midtvejs blev forsamlingen udsat for en intetsigende bassolo og tilmed en trommedyst mellem Taylor og hans søn Rufus, som slet ikke kunne stjæle showet fra en anden ungersvend, karismatiske Lambert.

Majestætisk karaoke
Den tidligere ’American Idol’-deltager fra Indianapolis ejede simpelthen scenen, og allerede indledningsvis hvinede tenoren forrygende udgaver af herlige ’Fat Bottomed Girls’, uimodståelige ’Another One Bites the Dust’ samt et af Queens hårdeste rocknumre, ’Stone Cold Crazy’.

I en klassikerspækket finale kulminerede nostalgien i form af potente versioner af massive ’I Want It All’, kække ’Crazy Little Thing Called Love’ og uforlignelige ’Bohemian Rhapsody’ med Mercury tilbage på storskærmen.

Drukmås ny frontmand for Queen?

Når det var godt, så var det skide godt, og når det var skidt, så var det skide skidt, men alt i alt var det en slags majestætisk karaoke med dramaqueenen Lambert som den store triumfator.

En af de aftener, hvor virkeligheden overgår fantasien, og man ikke rigtig tror øjne og ører.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.