Stakkels Annisette: 95.000 blev væk

Sørgeligt få festivalgæster mødte op, da The Savage Rose fejrede jubilæum på Roskilde

68-årige Annisette i front for historiske The Savage Rose, der optrådte i 90 minutter. The Savage Rose får tre ud af seks stjerner. Foto: Stine Tidsvilde
68-årige Annisette i front for historiske The Savage Rose, der optrådte i 90 minutter. The Savage Rose får tre ud af seks stjerner. Foto: Stine Tidsvilde

The Savage Rose, Orange, Roskilde Festival, torsdag 29. juni

Roskilde Festival havde inviteret The Savage Rose på Orange i anledning af, at det er 50 år siden, den danske kulturinstitution blev stiftet.

Det var jo nok ment som en hyldest, men det endte faktisk snarere med at blive en uværdig behandling af et orkester, der optrådte med stor værdighed.

Annisette: En falmet rose

Mens ungdommen var til Future Islands på Arena, mødte forsvindende få af festivalens 115.000 musikinteresserede op foran hovedscenen, og selvom The Savage Rose leverede en helhjertet indsats på halvanden time, så havde anstrengelserne kun sporadisk gennemslagskraft.

Der var banegårdsstemning blandt publikum, mens utrolige Annisette atter skreg lungerne ud som koryfæernes eneste tilbageværende medlem fra hippietidens originalbesætning.

Naive enetaler
Vildt passionerede udgaver af ’Wild Child’, ’What Do You Do Now’ og ’Homeless’, der tilsyneladende er titelnummeret på The Savage Roses kommende album, var dog så gennemtrængende, at de fleste af de få stod stille og lyttede.

68-årige Annisette har allieret sig med et velspillende og tiltalende ungt band, som sendte en herlig version af ’Byen vågner’ fra ’Dødens triumf’ ud over scenekanten, men ingen vil nogensinde forveksle Orange med Det Kongelige Teater, hvor The Savage Rose senest imponerede i januar.

Livets triumf for Annisette

Barfodede Annisette holdt naturligvis et par naive enetaler, der ligeså godt kunne være fundet sted, mens hun optrådte på Roskilde første gang i 1974.

Det havde en anderledes slående effekt, da hun slap en fredsdue løs mellem fingrene mod slut.  

Som helhed svarede koncerten imidlertid til at skyde kanoner med gråspurve.

Foto: Stine Tidsvilde
Foto: Stine Tidsvilde
 

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.