Superstjerne: Amok i Royal Arena

Rapperen Kendrick Lamar væltede København, hvor 16.000 fans gik bananas til velfungerende show

Kendrick Lamar under en festivalkoncert i Texas - amerikaneren tillader ikke pressefotografer på sin igangværende europaturné. Arkivfoto: AP
Kendrick Lamar under en festivalkoncert i Texas - amerikaneren tillader ikke pressefotografer på sin igangværende europaturné. Arkivfoto: AP
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

Kendrick Lamar, Royal Arena, København, torsdag 1. marts

Kendrick Lamar har på befriende vis undladt at skampule hiphoppens hårdt prøvede klichéer på en stribe meningsfulde og særdeles succesfulde udgivelser.

Men som entertainer punkterede han sit ellers højenergiske show på Roskilde i 2015 med en af de udisciplinerede og floskelfyldte optrædener, der er så frustrerende typisk for genren.

Black power på Orange

Rapperen var anderledes målrettet, da han torsdag ramte Royal Arena, hvor han blev modtaget som messias af et ellevildt, ungt publikum, der måtte være hurtige ved tasterne i efteråret, hvor samtlige 16.000 billetter røg på sølle 40 minutter.

Fansene følte formentlig, det gik nogenlunde ligeså stærkt på de knap halvanden time, som Lamar brugte på at flyve gennem højdepunkterne i et relativt krøllet og knudret repertoire, der egentlig ikke egner sig til at blive blæst op i arenaer.    

Ensom majestæt
Den 30-årige rebel fra en af hiphoppens højborge, Compton i Los Angeles, havde dog kløgtigt strømlinet sine produktioner og gjort dem mere dynamiske og livevenlige. Stor kunst var det ikke. Svimlende musikalsk var det heller ikke. Det virkede bare. 

Lamar stod alene på scenen - bortset fra besøg af en danser og, øh, ninjatype - men det var rigeligt, og bevæbnet med blot sit suverænt, snøvlende flow styrede han folkemængden uden at overanstrenge sig.

Håbløst: Saboteret i Royal Arena

Forsamlingen gik komplet bananas til især ’King Kunta’, ‘DNA.’, ’Alright’, ’Bitch, Don't Kill My Vibe’ og en triumferende ’Humble.’, mens det også vakte udelt begejstring, da han steg op fra Royal Arenas gulv på et podie midt i salen og myndigt leverede ’Lust.’ og ’Money Trees’.

Lamar, som er hovednavn på sommerens Smukfest, savner stadig flere altafgørende store sange for at holde momentum på topniveau gennem en hel koncert, men på ren karisma, vilje og ikke mindst velvilje fra sine disciple nedlagde han ubesværet Ørestad.

Superstjernen sluttede af med ’God.’, og det er han ikke endnu, men god det er han.

Sætliste

1. DNA.

2. Element.

3. King Kunta

4. Untitled 07 | 2014 - 2016

5. Goosebumps

6. Collard Greens

7. Swimming Pools (Drank)

8. Backseat Freestyle

9. Loyalty.

10. Lust.

11. Money Trees

12. XXX.

13. M.A.A.D City

14. Pride.

15. Love.

16. Bitch, Don't Kill My Vibe

17. Alright

18. Humble.

Ekstranummer

19. God.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+