Suspekt malkning: Ikke skægt længere

På NorthSide mindede Malk de Koijn i betænkelig grad om dansk raps Shu-bi-dua

Geolo Geo fra rutinerede Malk de Koijn, der leverede forudsigelig nostalgi i Aarhus. (Foto: Per Lange)
Geolo Geo fra rutinerede Malk de Koijn, der leverede forudsigelig nostalgi i Aarhus. (Foto: Per Lange)

Malk de Koijn, Green Stage, NorthSide, Aarhus, fredag 17. juni

Der er ikke udsolgt på NorthSide i år, men det var svært at se, da Malk de Koijn indtog Green Stage foran en gigantisk publikumsskare.

Til gengæld virkede det som om, at den legendariske raptrio fra Langestrand ikke rigtigt mødte op, og ganske betegnende for en noget fraværende indsats, så svigtede Blæs Bukkis mikrofon i begyndelsen.

Kikset: Grotesk start på NorthSide

Det hjemlige svar på Beastie Boys har i over tyve år været et sprudlende alternativ til Jokeren, Suspekt, L.O.C., og hvad de ellers hedder i det mere uopfindsomt brovtende hjørne af dansk hiphop.

Let på opgaven
Efterhånden fremstår Malk de Koijn dog i betænkelig grad som et hobbyprojekt for trioen, der ikke har udgivet et album siden fem år gamle ’Toback to the Fromtime’. Efter to sæsoners koncertpause malkede de rustne rimsmede atter deres fantastiske repertoire i Aarhus, hvor hyren kun var velfortjent på baggrund af fordums bedrifter.

Affæren blev aldrig til mere end nostalgisk hygge, og det var simpelt hen som om, rødderne troede, det var nok bare at møde op, tage hat og skæg på samt at vifte lidt med armene.

Festival i vildrede: Kan ikke få udsolgt

Det var det ikke. Malk de Koijn tog alt for let på opgaven, og hvis de ikke losser sig selv gevaldigt i drengerøven, ender de som dansk hiphops svar på Shu-bi-dua.   

Kort sagt knap så stærk tobak.

(Foto: Per Lange)
(Foto: Per Lange)