Svensk hanløve i bur

Evigt rastløse Thåström teede sig på godt og ondt i sit heftigt sitrende rockteater

Thåström satte torsdag strøm til velbesøgte Store Vega. (Foto: Jesper Mortensen)
Thåström satte torsdag strøm til velbesøgte Store Vega. (Foto: Jesper Mortensen)

Thåström, Store Vega, København, torsdag 8. marts

Thåström er ikke just typen, man frygter kunne finde på at stille op som dommer i endnu en talentløs talentkonkurrence på tv. Det tager det svenske punkikon, rockkoryfæ og nationalklenodie sit talent alt for alvorligt til, og af og til tager han også sig selv for alvorligt.

Stærkström fra Thåström

Selvhøjtideligheden skæmmede veteranens optræden i Store Vega i 2010, og samme sted her til aften slap vi heller ikke for den rastløse ’hanløve i bur’-rutine, de maniske fagter og andre melodramatiske tiltag, men der var heldigvis også musik i rockteatret, og gennem 110 minutter lød den ofte fremragende.

Evindelig stræben
Ikke mindst sangene fra det højaktuelle album, ’Beväpna dig med vingar’, som er blandt Thåströms stærkeste, løftede seancen, der lettede imposant i form af det magtfulde titelnummer.

Thåström teede sig som en besat, og ætsende ’Dansbandssångaren’ og sitrende ’Smaken av dig’ var blandt nye numre med besættende effekt i den hæse sangers evindelige stræben efter intensitet med gnistrer og elektricitet med højspænding.

Sluttede afdæmpet
Han kræver simpelthen nerve uafbrudt, og til hjælp med det havde kvintetten bag sangeren øvet sig i at ligne og lyde som en blanding af The Bad Seeds og Einstürzende Neubauten, hvilket naturligvis garanterer en vis kvalitet, men det er nu noget søgt, at Thåström i en alder af 54 stadig finder det nødvendigt at lade forbillederne skinne så åbenlyst igennem i sit dunkle univers.

Thåström: Glødende ildsjæl

Det virkede dog som om, at den stort set udsolgte sal, der var fyldt med fulde svenskere, tilgav deres ukuelige helt det hele, og da han sluttede afdæmpet af med ’Sønder Boulevard’ om sin tid på Vesterbro og ’Fanfanfan’, var der fællessang, som må have varmet selv Thåströms frostkolde hjerte.

Snøft.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?