Sygt: Metallica fejlede i Royal Arena

Megabandet var en lille koncertoplevelse på Amager, hvor sammenspillet ofte sejlede

Lars Ulrich leverede en usikker indsats for Metallica, der optrådte fra 21:29 til 23:39. Foto: Per Lange
Lars Ulrich leverede en usikker indsats for Metallica, der optrådte fra 21:29 til 23:39. Foto: Per Lange

Metallica, Royal Arena, København, lørdag 2. september

Metallica blev budt velkommen tilbage i Royal Arena med et jubelbrøl, og det manglede da også bare efter legionærernes tre effektfulde åbningskoncerter af milliardbyggeriet i februar.

Men aftenens rabalder, der oprindeligt skulle have fundet sted 5. februar, hvor James Hetfield blev syg, var en sløj omgang lørdagsunderholdning i forhold til triumferne for et halvt år siden.

Konge! Metallica sprængte Royal Arena

Metallica afsluttede for et par uger siden en omfattende sommerturné i Nordamerika, men de fremstod underligt nok ikke synderligt sammenspillede under europapremieren på Amager, hvor der manglede afgørende træfsikkerhed i et monstrøst rumlende lydbillede.

Sætlistebestyrer Lars Ulrich overraskede med relativt mange nyere numre. Det var en satsning, der gav bagslag.

Safari Quartet
En alt for lang sektion med de for Metallicas standard mindre gode sange ’Through the Never’, ’The Day That Never Comes’, ‘Now That We’re Dead’ og ’Dream No More’ fik forestillingen til at miste momentum i alarmerende grad.

Under ‘Now That We’re Dead’ begyndte alle fire tilmed højst usædvanligt at spille percussion, så de pludselig mindede om Safri Duo! Eller snarere Safari Quartet.

Mirakelkur: Sådan blev Hetfield rask

I karrierens løb har Metallica truffet mange tåbelige beslutninger - ’Reload’! - og det håbløst kiksede trommeoptrin var en mere til samlingen.

Ulrich havde som sædvanlig svært ved at holde takten på sin helt egen ejendommelige facon, og selvom hans rastløse og højenergiske stil tilfører Metallica en kærkommen utilregnelighed, så er det altså ødelæggende, når han eksempelvis kommer helt akavet ind i ’Seek & Destroy’.

Det evigt populære metalorkester samlede 15.500 fans i udsolgte Royal Arena. Foto: Per Lange
Det evigt populære metalorkester samlede 15.500 fans i udsolgte Royal Arena. Foto: Per Lange

Ifølge førende statistikere har Metallica spillet klassikeren 1418 gange, så det burde da for helvede være muligt at slå pinden ned i skindet på rette tidspunkt.

Soloer af Kirk Hammett og Robert Trujillo faldt også igennem som plat pauseunderholdning, mens Hetfield og Ulrich fik vejret.

Tabt på gulvet
Metallicas ellers ofte så forrygende fortolkning af Budgies ’Breadfan’ blev næsten tabt på scenegulvet, men så kunne man da i det mindste se op i luften, hvor veteranernes minimalistiske nye scenografi imponerede med en lang række gammeldags fjernsyn, der fungerede spøjst som små, bevægelige storskærme.

- Do you feel it? spurgte Hetfield, men det gjorde man for sjældent. Trist, men sandt.

’Sad but True’ fik dog omsider rystet Royal Arena mod slut, hvor det tunge skyts blev affyret i form af blandt andre ’One’, 'Enter Sandman' og ikke mindst en hæderlig udgave af monumentale 'Master of Puppets'.

Historiske Volbeat: Masser af stjerner!

Selv på en dårlig dag, der føltes mere som en onsdag end en lørdag, har Metallica et vist format, der i sammenligning fik Volbeats ramasjang i Parken sidste lørdag til at minde om en børnefødselsdag.

Men det kan Metallica altså gøre meget, meget bedre. Selv med en syg frontmand. På en mandag.

James Hetfield og Metallica er i Danmark igen med koncert i Herning 27. marts. Foto: Per Lange
James Hetfield og Metallica er i Danmark igen med koncert i Herning 27. marts. Foto: Per Lange
 

Sætliste

1. Hardwired

2. Atlas, Rise!

3. Seek & Destroy

4. Through the Never

5. The Day That Never Comes

6. Now That We're Dead

7. Dream No More

8. For Whom the Bell Tolls

9. Halo on Fire

10. Breadfan

11. Fuel

12. Moth Into Flame

13. Sad but True

14. One

15. Master of Puppets

Ekstranumre

16. Fight Fire with Fire

17. Nothing Else Matters

18. Enter Sandman