TopGunn skraber bunden

Den sejlivede døgnflue leverede dødkedeligt fjolleri i Tinderbox’ bedste sendetid

TopGunn alias Oliver Gammelgaard Nielsen - klassens klovn på slap line i Odense. (Foto: Anthon Unger)
TopGunn alias Oliver Gammelgaard Nielsen - klassens klovn på slap line i Odense. (Foto: Anthon Unger)

TopGunn, Blå Scene, Tinderbox, Odense, lørdag 27. juni

Der er langt op til scenekanten på Blå, men TopGunn var helt i øjenhøjde med et opstemt publikum i skumringstimen, hvor klassens klovn trak studenterhuen grundigt ned over festivalen.

TopGunn alias Oliver Gammelgaard Nielsen har fået en succeskarriere ud af at oversætte jamaicansk dancehall til et bøvet københavnsk drengerøvssprog, som han bruger til at lave letkøbt satire uden snilde.

Major Lazer havde som sædvanlig både dansere og gimmicks med til Danmark. (Foto: Anthon Unger) Koncert-anm. Fladpandet vanvid på Tinderbox

Plattenslagerens simple sange er omtrent ligeså indholdsløse som den kendisfikserede ungdomskultur, flaben gør grin med, og hans repertoire er simpelthen for tyndt til at have effekt på en råkold aften med gummistøvlerne parkeret i smat.  

’6 liter’, ’Tilbud’ og ’21’ fik den kåde forsamling til at spjætte sporadisk med bentøjet, men festen blev aldrig forløst, selvom TopGunn egentlig fik ganske lummerfunky assistance af et lettere suspekt og tilbagelænet band, der blandt andre talte Mads Michelsen fra Gnags på bas.

Calvin Harris stoppede klokken 2.15 og afrundede en indholdsløs debutdag i Odense. (Foto: Anthon Unger) Koncert-anm. Helt godnat med hovednavn

Et par nye numre fra TopGunns kommende album understregede fornemmelsen af, at han er en døgnflue, der allerede har levet for længe, og et halvhjertet stunt med nogle flasker magnumsprut og fire dansere faldt også ufikst mod scenegulvet.

En bundskraber.  

1 af 5 (Foto: Anthon Unger)
2 af 5 (Foto: Anthon Unger)
3 af 5 (Foto: Anthon Unger)
4 af 5 (Foto: Anthon Unger)
5 af 5 TopGunn alias Oliver Gammelgaard Nielsen - klassens klovn på slap line i Odense. (Foto: Anthon Unger)
38 kommentarer
Vis kommentarer