Toppen af poppen uden x-faktor

Steffen Brandt og Tina Dickow startede stor turné som hr. og fru Danmark i Vejle

62-årige Steffen Brandt og 38-årige Tina Dickow har genoptaget samarbejdet. (Foto: Anders Brohus)
62-årige Steffen Brandt og 38-årige Tina Dickow har genoptaget samarbejdet. (Foto: Anders Brohus)

Tina Dickow & Steffen Brandt, Vejle Musikteater, torsdag 3. marts

Hvad bliver resultatet, når to jævnt kedelige popstjerner går på scenen sammen? Såmænd en jævnt kedelig popkoncert.

Tina Dickow og Steffen Brandt mindede desværre om, at musik ikke er som matematik. Indenfor showbiz giver minus og minus ikke plus.

Drønkedelig Tina Dickow

De to populære sangskrivere fra Aarhus-bydelen Åbyhøj har samarbejdet med mellemrum siden 2001, og torsdag aften startede de deres vel nok mest omfattende fællesprojekt hidtil.

I Vejle Musikteater afholdt de premiere på en for længst udsolgt forårsturné, som har været så efterspurgt, at der er tre optrædener i Operaen i København og tilmed ekstrakoncerter til efteråret.

Bag dugfri ruder
Makkerparrets faste støtter vil formentlig føle sig underholdt som under en solid tv-seance i sofaen, men dem, der kræver lidt mere, bør kyle billetterne ind over hækken til villavejens naboer.

Brandts milde satire på en sang som ’Herlev, det er skønt’ klingede noget hult, for selv om dem, han nænsomt daskede til, vist befandt sig i salen, så forekommer veteranen selv at gå i søvne gennem tilværelsen.

Sådan lyder det i hvert fald.

(Foto: Anders Brohus)
(Foto: Anders Brohus)

Små fine udgaver af klenodier som ’Blod, sved og tårer’ og ’Bag duggede ruder’ føltes ikke just som om, at blod, sved og tårer sprøjtede fra scenekanten. Og ruderne duggede ikke.

Gennem to sæt på sammenlagt 110 minutter var det når duoen en sjælden gang overraskede med skæve valg af sange, at der kom liv og dynamik i fordrageligheden. ’Fantastiske Toyota’ fungerede forbavsende herligt, og Brandts oversættelse af Damon Albarns ’The Selfish Giant’ imponerede også.

Dickows sange fordanskede Brandt, så de faktisk forekom mere nærværende, men det siger mere om de engelske udgaver.  

Høre folk blinke
Morsomhederne mellem numrene var lidt for åbenlyst indstuderede, men flere af dem var faktisk morsomme, og så kunne man pludselig høre, at salen var fuld. I perioder virkede stilheden dog akavet nok til, at man kunne høre folk blinke.

Løssluppent fremstod det unægtelig ikke, og som guitarister er Tina og Steffens evner stærkt begrænsede. Sidstnævnte betjener instrumentet, så man skulle tro, hans fingre var permanent frosne. Synge kan provinsens Lou Reed som bekendt heller ikke.

Tilbage stod sange, der ikke var dårlige. De var der bare. Og den nye skæring ’Tilbage på sporet’ gjorde ingen forskel.

TV-2 slår børnene

Dickow tog pis på ’Toppen af poppen’, mens Brandt gjorde grin med ’X Factor’, og hvis det er sammenligningsgrundlaget, så var det jo kapaciteter vi havde med at gøre på sådan en aften i Vejle.  

I det mindste var det da heller ikke dobbelt så kedeligt, som når man ser dem hver for sig.