Tragisk genhør med boybandikon

Michael Nesmith fra The Monkees i usædvanlig bizar deroute under koncert i Portland

Michael Nesmith - den amerikanske veteran kædede sine sange sammen med melodramatiske historier. (Arkivfoto: All Over)
Michael Nesmith - den amerikanske veteran kædede sine sange sammen med melodramatiske historier. (Arkivfoto: All Over)

Michael Nesmith, Aladdin Theater, Portland, onsdag 7. maj

PORTLAND (Ekstra Bladet): Michael Nesmith er en markant skikkelse i musikkens verden, men det var på en noget overraskende måde, excentrikeren markerede sig, da han besøgte Portland, Oregon.

Den alsidige texaner var medlem af historiens første boyband, The Monkees, og senere har han blandt andet fungeret som forfatter, filmproducer og en af bagmændene, da MTV blev lanceret.

Se også: Vorherre til hest i Aarhus

Det var dog fortrinsvis med sange fra sit ganske omfattende solokatalog, at nu 71-årige Nesmith gav koncert på halvtomme Aladdin Theater, og sættet indeholdt flere numre fra hans historiske countryrockplader, der udkom tidligt i 1970’erne.

De skævt charmerende sange var med til at lægge fundamentet for genren, men i Portland serverede han dem i fuldkommen rædselsfulde suppe, steak og is-arrangementer.

Håbløst backingband
Bandet trådte ind i rampelyset præcis klokken 20.00, hvilket dog var det eneste punktlige, de præsterede den aften.

Nesmith lagde på corny vis op til sangene ved at fortælle små melodramatiske historier, der havde til hensigt at sætte scenen for numrene som en slags poetiske novellefilm på nethinden.

Der er nok en grund til, at ingen har gjort det før.

Se også: Monkees-forsanger død

Hans alder taget i betragtning virkede Nesmith dog egentlig i vigør, men veteranens stemme var som håret stort set forsvundet, og hans teatralske armbevægelser og svulstige grimasser fik optrinnet til at fremstå decideret tragikomisk.

Spektakulært mislykket.

0 kommentarer
Vis kommentarer