Tudekiks i Royal Arena: Stop dig selv Lukas!

Melodramaet og monologerne tog overhånd, da Danmarks største popband floppede på hjemmebane

30-årige Lukas Forchhammer i spidsen for sit poporkester, der kun sporadisk fik fat i de 15.000 publikummer i København. Foto: Per Lange
30-årige Lukas Forchhammer i spidsen for sit poporkester, der kun sporadisk fik fat i de 15.000 publikummer i København. Foto: Per Lange

Lukas Graham, Royal Arena, København, tirsdag 29. januar

For syv år siden optrådte Lukas Graham for 500 fans i Lille Vega, mens Lukas Forchhammer stadig mest var kendt som Grunk fra ’Krummerne’.

Tirsdag stod popbandet overfor 15.000 i Royal Arena, da bandet begyndte stor turné. De kommende dage skal københavnerne underholde yderligere 62.000 ved flere arenashows på Amager og i Herning.

Der er krummer i Lukas Graham nu om stunder. I hvert fald kommercielt.

30-årige Lukas Forchhammer kan trøste sig med, at langt de fleste fans vil streame hans album i stedet for at købe cd'en. Foto: Nils Meilvang DK MusikNYT Pinligt: Lukas Graham begår brøler

Trioen og deres lejesvende lagde ud med ’Not a Damn Thing Changed’. Men tingene har naturligvis ændret sig.

Engang fremstod Forchhammers flabede stil oprigtig. Han kunne ikke lade være. Nu virker det som om, han bare spiller en rolle. Det er trættende.

Uden charme og varme
I Royal Arena savnede man charmen og varmen, og musikalsk fyldte gruppen for lidt i den enorme multiarena, hvor en spændstig ’Mama Said’ dog undtagelsesvis sendte langt de fleste af de 30.000 hænder i vejret.

Lukas Grahams aktuelle skive, ’3 (The Purple Album)’, er spækket med ballader, hvilket selvsagt ikke er ideelt, når man vil holde fest. Så det blev en underligt uforløst oplevelse.

Lukas Graham. Foto: Rasmus Weng Karlsen DK Album-anm. Lukas fejler: Går helt ballade-grassat

En stribe sjælere om stort set alle Forchhammers familiemedlemmer var decideret melodramatisk midtvejs, hvor det blot 86 minutter korte sæt var ved at drukne i sødsuppe. Christianitten bad en overgang publikum om at være stille, så vi alle kunne høre optagelsen af hans datters hjerterytme i højttalerne.

Stop dig selv. Nu. Facebook er opfundet til den slags.

Billedgalleri af Per Lange fra Royal Arena

1 af 24 
2 af 24 
3 af 24 
4 af 24 
5 af 24 
6 af 24 
7 af 24 
8 af 24 
9 af 24 
10 af 24 
11 af 24 
12 af 24 
13 af 24 
14 af 24 
15 af 24 
16 af 24 
17 af 24 
18 af 24 
19 af 24 
20 af 24 
21 af 24 
22 af 24 
23 af 24 
24 af 24 

Udover balladerne, der var tilsat kor a la ’Før søndagen’, var flere rablende og alenlange monologer stærkt medvirkende til, at koncerten aldrig fik momentum.

Det var som at overvære en række tilforladelige, musikalske indslag i et tilfældigt tv-show. 

Mere letmælk end øl
Der kom lidt promille i den meget ædruelige affære i form af en velswingende ’Drunk in the Morning’, men generelt føltes det, som om der var letmælk i de dåseøl, der blev drukket på scenen.

Bedre blev det ikke af, at premieren samtidig var den sidst annoncerede ekstrakoncert i Royal Arena, og at det dermed var de sløveste fans, der mødte op. På en tirsdag.

Sanger Lukas Forchhammer og trommeslager Mark 'Lovestick' Falgren under en koncert på årets udsolgte Tønder Festival. Foto: Per Lange DK MusikNYT USA forbyder Lukas Grahams bryster

Det var simpelthen for glat, harmløst og pænt til, at det hjalp ret meget, at Forchhammer sang fornemt, lyden var glimrende, bandet havde øvet sig og selve showproduktionen egentlig funklede.

Ånden var der nemlig ikke, og få kilometer fra Christiania var gadedrengen svær at genkende.

Den glade amatør er desværre blevet en kedelig professionel. Og bandet mindede mere om en business, da Lukas Graham lirede ’7 Years’ af mod slut.

Lukas Graham giver i denne uge yderligere to udsolgte koncerter i både Royal Arena og Boxen. Foto: Per Lange
Lukas Graham giver i denne uge yderligere to udsolgte koncerter i både Royal Arena og Boxen. Foto: Per Lange

Sætliste

1. Not a Damn Thing Changed

2. Take the World by Storm

3. Strip No More

4. Mama Said

5. You're Not There

6. Stick Around

7. Lullaby

8. Love Someone

9. Promise

10. Drunk in the Morning

11. Don't You Worry 'Bout Me

12. Off to See the World

13. You're Not the Only One (Redemption Song)

14. Say Yes (Church Ballad)

15. Happy Home

Ekstranumre

16. 7 Years

17. Funeral

117 kommentarer
Vis kommentarer