Annonce:
Annonce:

TV-2 og venner lukkede SmukFest med maner

Veteranerne markerede deres 35-års jubilæum på festivalen sammen med en række venner og kollegaer

Tina Dickow var en af de mange gæster under TV-2's jubilæumskoncert i Skanderborg. Foto: Per Lange
Tina Dickow var en af de mange gæster under TV-2's jubilæumskoncert i Skanderborg. Foto: Per Lange
Annonce:
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

TV-2 & Special Guests, Bøgescenerne, Skanderborg, 7. august

Der var engang for 35 år siden, hvor et lille debuterende poporkester for første gang spillede på Skanderborg Festival (det hed den dengang) i kølvandet på deres debutalbum 'Fantastiske Toyota'. Sidenhen blev de som bekendt ret populære og har været nærmest fast inventar i skoven.

Så det lå lige til højrebenet for den aarhusianske kvartet at markere det halvrunde jubilæum ved at slutte festivalen af i selskab med en række gæster fra de efterfølgende generationer af dansk popmusik, som er vokset op til tonerne af Steffen Brandt og kompagni.

Annonce:

Koncerten blev naturlig nok indledt med tre numre fra ovennævnte debutalbum ,'Motorvej', 'Dazu Eiegekültes Coca-Cola' (dem hører man ikke så tit) samt titelnummeret, inden det efter et par klassikere - heriblandt 'Nærmest Lykkelig' - blev tid til at introducere de første gæster, som sjovt nok har en yngre Brandt i front, The Minds of 99.

Folkefest på frihjul

De gav i selskab med inspirationskilderne veloplagte deres egen 'Ma Cherie Bon Bon' og værternes 'Nutidens Unge'.  Efterfølgende blev 'Popmusikerens vise' udsat for både Blondies 'Rapture' samt den grønlandske rapper Maasi Pedersen - aftenens første egentlige højdepunkt.

Dernæst blev det tid til flere hits fra egen hånd (bl.a. den stadig højaktuelle 'Hele verden fra forstanden') inden en banjospillende Tina Dickow kom ind og gav sin egen 'Sparks' samt sang duet med Steffen Brandt på 'Blod sved og tårer'. 'Nå, Nå' blev ret vellykket splejset med The B-52's 'Love Shack' inden festen for alvor brød løs med 'Be Bab A Lula'.

Så var Marie Key sidste gæst i det regulære sæt på 'Fald min engel', der blev afsluttet med 'Alt hvad hun ville var at danse' og 'De første kærester på månen'.

Annonce:

Og det var først her i løbet af det sidste kvarter, at pladsen for alvor vågnede op til dåd. Det var bestemt ikke TV-2's skyld, for de var sjældent veloplagte og på dupperne - og ikke kun på grund af gæsternes vitaminindsprøjtninger undervejs - men der skal som bekendt to til en tango. Men publikum var efter fem fetivaldage simpelthen ikke i stand til at levere det medspil, som en ordentlig fest nu engang kræver. Det er jo i samspillet mellem musikeren og tilhørerne at den virkelige magi opstår.

Brandt brænder Helmig af under duetkoncert

Måske skal SmukFest bare tage konsekvensen og droppe den der som regel halvslatne søndag - især efter at man nu allerede går i gang med fuld skrue onsdag - og så lukke ballet med et ordentligt brag lørdag (som man nu også gør i Roskilde).

Men det skal selvfølgelig ikke ligge TV-2 til last, som da også hev de sidste krampetrækninger ud af de sønderbombende festivalgængere med de purunge stortalenter i Velvet Volume som gæster på 'Hallo, Hallo' - som de nærmest overtog - inden de lukkede SmukFest 2016 med stensikre 'Lanternen' og 'Bag duggede ruder' så ikke et øje var tørt.

Jubilarerne leverede med andre ord en fornem indsats, men dansepartneren var simpelthen for død i sværen, til at folkefesten for alvor kom op og svinge i trækronerne. Øv.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: