TV-2 og venner lukkede SmukFest med maner

Veteranerne markerede deres 35-års jubilæum på festivalen sammen med en række venner og kollegaer

Tina Dickow var en af de mange gæster under TV-2's jubilæumskoncert i Skanderborg. Foto: Per Lange
Tina Dickow var en af de mange gæster under TV-2's jubilæumskoncert i Skanderborg. Foto: Per Lange

TV-2 & Special Guests, Bøgescenerne, Skanderborg, 7. august

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Der var engang for 35 år siden, hvor et lille debuterende poporkester for første gang spillede på Skanderborg Festival (det hed den dengang) i kølvandet på deres debutalbum 'Fantastiske Toyota'. Sidenhen blev de som bekendt ret populære og har været nærmest fast inventar i skoven.

Så det lå lige til højrebenet for den aarhusianske kvartet at markere det halvrunde jubilæum ved at slutte festivalen af i selskab med en række gæster fra de efterfølgende generationer af dansk popmusik, som er vokset op til tonerne af Steffen Brandt og kompagni.

Koncerten blev naturlig nok indledt med tre numre fra ovennævnte debutalbum ,'Motorvej', 'Dazu Eiegekültes Coca-Cola' (dem hører man ikke så tit) samt titelnummeret, inden det efter et par klassikere - heriblandt 'Nærmest Lykkelig' - blev tid til at introducere de første gæster, som sjovt nok har en yngre Brandt i front, The Minds of 99.

Se også: Folkefest på frihjul

De gav i selskab med inspirationskilderne veloplagte deres egen 'Ma Cherie Bon Bon' og værternes 'Nutidens Unge'.  Efterfølgende blev 'Popmusikerens vise' udsat for både Blondies 'Rapture' samt den grønlandske rapper Maasi Pedersen - aftenens første egentlige højdepunkt.

Dernæst blev det tid til flere hits fra egen hånd (bl.a. den stadig højaktuelle 'Hele verden fra forstanden') inden en banjospillende Tina Dickow kom ind og gav sin egen 'Sparks' samt sang duet med Steffen Brandt på 'Blod sved og tårer'. 'Nå, Nå' blev ret vellykket splejset med The B-52's 'Love Shack' inden festen for alvor brød løs med 'Be Bab A Lula'.

Så var Marie Key sidste gæst i det regulære sæt på 'Fald min engel', der blev afsluttet med 'Alt hvad hun ville var at danse' og 'De første kærester på månen'.

Og det var først her i løbet af det sidste kvarter, at pladsen for alvor vågnede op til dåd. Det var bestemt ikke TV-2's skyld, for de var sjældent veloplagte og på dupperne - og ikke kun på grund af gæsternes vitaminindsprøjtninger undervejs - men der skal som bekendt to til en tango. Men publikum var efter fem fetivaldage simpelthen ikke i stand til at levere det medspil, som en ordentlig fest nu engang kræver. Det er jo i samspillet mellem musikeren og tilhørerne at den virkelige magi opstår.

Se også: Brandt brænder Helmig af under duetkoncert

Måske skal SmukFest bare tage konsekvensen og droppe den der som regel halvslatne søndag - især efter at man nu allerede går i gang med fuld skrue onsdag - og så lukke ballet med et ordentligt brag lørdag (som man nu også gør i Roskilde).

Men det skal selvfølgelig ikke ligge TV-2 til last, som da også hev de sidste krampetrækninger ud af de sønderbombende festivalgængere med de purunge stortalenter i Velvet Volume som gæster på 'Hallo, Hallo' - som de nærmest overtog - inden de lukkede SmukFest 2016 med stensikre 'Lanternen' og 'Bag duggede ruder' så ikke et øje var tørt.

Jubilarerne leverede med andre ord en fornem indsats, men dansepartneren var simpelthen for død i sværen, til at folkefesten for alvor kom op og svinge i trækronerne. Øv.

1 af 14 Foto: Per Lange
2 af 14 Foto: Per Lange
3 af 14 Foto: Per Lange
4 af 14 Foto: Per Lange
5 af 14 Foto: Per Lange
6 af 14 Foto: Per Lange
7 af 14 Foto: Per Lange
8 af 14 Foto: Per Lange
9 af 14 Foto: Per Lange
10 af 14 Foto: Per Lange
11 af 14 Foto: Per Lange
12 af 14 Foto: Per Lange
13 af 14 Foto: Per Lange
14 af 14 Tina Dickow var en af de mange gæster under TV-2's jubilæumskoncert i Skanderborg. Foto: Per Lange
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Townes Van Zandt: 'Sky Blue' (Fat Possum-album/Ude 8. marts)
2.Ray Charles: 'Modern Sounds in Country and Western Music, Volumes 1 & 2' (Concord-albums/Ude igen 26. april)
3.Demon Head: 'Hellfire Ocean Void' (Svart-album/Ude 22. februar)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.The Entrepreneurs: 'Noise & Romance' (Tambourhinoceros-album/Ude nu)
2.Beirut: 'Gallipoli' (4AD-album/Ude nu)
3.Sharon Van Etten: 'Remind Me Tomorrow' (Jagjaguwar-abum/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen