Ustyrlig Katy Perry sprængte Boxen

Stjernen funklede som ustoppelig cheerleader i farvestrålende supershow på Heden

Katy Perry - californierens energiske koncert var hendes første i Danmark siden 2009. (Foto: Claus Bonnerup)
Katy Perry - californierens energiske koncert var hendes første i Danmark siden 2009. (Foto: Claus Bonnerup)

Katy Perry, Jyske Bank BOXEN, Herning, lørdag 7. marts

Alle de verdensberømte popprinsesser har snart været i Jyske Bank BOXEN, og efter Britney Spears, Rihanna, Lady Gaga og Pink blev det Katy Perrys tur til at erobre den midtjyske arena.

Det klarede hun noget bedre end rivalinderne.

Lady Gaga - blondinen optrådte i præcis to timer fra klokken 21.00 til 23.00. (Arkivfoto: All Over) Koncert-anm. Lady Gaga: På røven i Herning

Perry er den pæne pige i klassen af populære tøser, der blander pop og porno, og rent praktisk betyder det, at hun viser knap så meget hud og kun sjældent bevæger sig som en kat i løbetid.

Men Perry er nu alligevel ikke pænt kedelig.

Pink på scenen - ellers snarere højt over den - i Jylland torsdag aften. (Foto: Mogens Flindt) Koncert-anm. Pink helt sort i Herning

Den 30-årige hitmager fra Californien bruger nemlig andre opsigtsvækkende tricks for at aflede opmærksomheden fra sin musik, der karakteristisk for genren har en holdbarhed som candyfloss. Og den er nogenlunde ligeså smagfuld.

Blændende brug af lys
Det ænsede man dog knap nok i Herning, for Perry serverede sine schlagere i et overvældende sansebombardement af omskiftelig scenografi, farvestrålende kostumer, akrobatisk dans og ikke mindst blændende brug af lys.

Showet overdøvede simpelthen musikken, og det var som en to timers udgave af hendes succesfulde pauseoptræden ved årets Super Bowl.

Katy Perry var på scenen i Herning fra klokken 21.10 til 23.10. (Foto: Claus Bonnerup)
Katy Perry var på scenen i Herning fra klokken 21.10 til 23.10. (Foto: Claus Bonnerup)

Hun gik tilmed til opgaven med en cheerleaders energi og friskhed, så man skulle ikke tro, det var nummer 126 af 142 koncerter på hendes ’The Prismatic World Tour’. Men det var det.

Og måske derfor var der også fuldstændig styr på sagerne i en velsmurt, tempofyldt og topprofessionel popparade, hvor Perry boltrede sig ubesværet tilsat en sympatisk og charmerende udstråling.

DK MusikNYT Katy Perry på besøg på Christiania

Det virkede simpelthen som om, hun nød at stå, ligge, danse og svæve henover scenen, og det smittede ikke overraskende af på 14.000 fortrinsvis unge publikummer i Jyske Bank BOXEN, der næsten var udsolgt.

Der blev hvinet, skreget og sunget med, selv når rollingerne havde popcorn, slik og sodavand i munden.

En langtrukken monolog
Da Perry under en langtrukken monolog proklamerede, at hendes søster havde giftet sig med en dansk mand, gik salen naturligvis helt bananas, men hun taler som en smølf, så stemmen skar uproblematisk gennem folks jubel. Og trommehinder.       

Det var en blanding af gakket børnefødselsdag og en afsporet tur i zoologisk have, men udover talen punkterede en akustisk sekvens også partyet midtvejs.

Britney Spears - ikke den eneste, der tog sig til hovedet. (Arkivfoto: Iliya Pitalev/Polfoto) Koncert-anm. Britneys afdansningsbal

Den familievenlige lørdagsunderholdning fungerede bedst under effektivt opblæste versioner af ’Roar’, ’I Kissed a Girl’, ’Teenage Dream’ og ’California Gurls’, der næsten formåede at matche den visuelle del af det funklende spektakel.  

Men det er de blinkende sjippetov, hundredevis af balloner, gigantiske sommerfugle, en egyptisk hest, den kæmpemæssige paraply, eksplosionen af lys, fyrværkeriet og alle de andre effekter, man vil huske - ikke musikken.

Der er lidt at leve op til for Madonna, når popdronningen besøger BOXEN i november.

1 af 4 (Foto: Claus Bonnerup)
2 af 4 (Foto: Claus Bonnerup)
3 af 4 (Foto: Claus Bonnerup)
4 af 4 Katy Perry - californierens energiske koncert var hendes første i Danmark siden 2009. (Foto: Claus Bonnerup)
55 kommentarer
Vis kommentarer