Utålelig popstjerne i Royal Arena

Sangeren Alex Vargas var anstrengende helt uden mådehold foran 6000 publikummer på Amager

Overgearede Alex Vargas, der fylder 30 i næste uge, var på scenen 95 minutter i nedskaleret udgave af Royal Arena. Foto: Per Lange
Overgearede Alex Vargas, der fylder 30 i næste uge, var på scenen 95 minutter i nedskaleret udgave af Royal Arena. Foto: Per Lange

Alex Vargas, Royal Arena, København, torsdag 8. februar

Alex Vargas har truet med at bryde afgørende igennem til familien Danmark de seneste par år, men det er kun næsten blevet til noget, og gennemslagskraften udeblev også, da sjællænderen torsdag indtog mægtige Royal Arena.

Det var den stræbsomme popstjernes hidtil største indendørskoncert. En stor oplevelse blev det dog aldrig.

Vargas blander traditionel sangskrivning med elektronisk popsoul, men hans numre kan ikke bære den massive dosis patos, som han hæmningsløst insisterer på at tvinge ned i musikken.

DK Album-anm. Påtaget dansk popstjerne fejler

Den elastiske sangers udbredte tendens til på skælvende vis at overdramatisere sine fraseringer tangerede adskillige gange det utålelige, og det virkede komplet malplaceret, at han leverede tilforladelige popsange som om, vi havde at gøre med epokegørende kunstværker.

Det klædte Vargas langt bedre, når han skruede ned for ambitionerne og bare nogenlunde konventionelt sang ørehængerne ’Shackled Up’, ’Tidal’ og afsluttende 'Higher Love'.

Ikke fucking fatte det
Hans nærmest skulpturelle sound kunne egentlig sagtens fylde rummet, men lydmanden havde kæmpe problemer med at styre bassen, der blævrede uskønt og skamferede flere numre voldsomt. 

Rent visuelt imponerede Vargas med slående minimalisme, hvad enten han spillede solosange, fik hjælp af sit band eller tumlede teatralsk rundt på scenegulvet.

Alex Vargas fortolkede Beyoncés 'Baby Boy' i et kaotisk sæt først på eftermiddagen. (Foto: Per Lange) Koncert-anm. Kikset: Grotesk start på NorthSide

- Det er kun få år siden, jeg spillede på Ideal Bar. Jeg kan ikke fucking fatte det! udbrød den unge mand fra Hørsholm.

Royal Arenas maksimale kapacitet er 16.000, men milliardbyggeriet var til lejligheden smagfuldt nedskaleret til de 6000 fremmødte, der overvejende var kvinder, og atter beviste multiarenaen, at den også fungerer glimrende som mere intimt koncertsted.

Vargas var bare for prætentiøs og opstyltet til at være nærværende.

1 af 16 Alex Vargas spiller på sommerens Roskilde Festival, hvor han også optrådte i 2016. Foto: Per Lange
2 af 16 Foto: Per Lange
3 af 16 Foto: Per Lange
4 af 16 Foto: Per Lange
5 af 16 Foto: Per Lange
6 af 16 Foto: Per Lange
7 af 16 Foto: Per Lange
8 af 16 Foto: Per Lange
9 af 16 Foto: Per Lange
10 af 16 Foto: Per Lange
11 af 16 Foto: Per Lange
12 af 16 Foto: Per Lange
13 af 16 Foto: Per Lange
14 af 16 Foto: Per Lange
15 af 16 Foto: Per Lange
16 af 16 Overgearede Alex Vargas, der fylder 30 i næste uge, var på scenen 95 minutter i nedskaleret udgave af Royal Arena. Foto: Per Lange
85 kommentarer
Vis kommentarer