Utroligt: Bossen begik selvmord igen

Bruce Springsteen ødelagde atter feststemt stadionkoncert med jammerlig lyd i Horsens

Bruce Springsteen på slap line i Casa Arena, hvor han spillede fra klokken 20.18 til 23.40. Foto: Per Lange
Bruce Springsteen på slap line i Casa Arena, hvor han spillede fra klokken 20.18 til 23.40. Foto: Per Lange
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

Bruce Springsteen & The E Street Band, Casa Arena Horsens, onsdag 20. juli

Bruce Springsteen begyndte sin optræden i Horsens med at hylde netop afdøde Alan Vega fra Suicide i form af en harmonika-domineret fortolkning af bandets ’Dream Baby Dream’.

Mens Springsteen lukkede øjnene og formentlig tænkte på den faldne kollega, så var vi nogle, der drømte om hæderlige lydforhold til en af amerikanerens danske maratonkoncerter. 

Springsteen hylder død kollega

Det fik vi heller ikke denne gang, for den 66-årige spillemand begik musikalsk selvmord igen i sit efterhånden obligatorisk rungende lydbillede, hvor man kan skimte hans hæse stemme mellem en masse buldrende bas og trommer, mens flere numres op til fire guitarer forsvinder fuldstændig.

Det er et mareridt, der tilsyneladende aldrig ender, fordi Springsteen insisterer på ikke at arbejde konstruktivt med et stadions akustik, der kan forbedres betragteligt ved hjælp af ekstra højttalere, som Coldplay eksempelvis mindede om i Parken for nyligt.

Bællede en fadøl
Springsteens jyske spektakel var marginalt klarere end kakofonien i København sidste måned, men det kunne også kun blive bedre, og aftensolen var i hvert fald noget skarpere end aftenens sange.

Bortset fra at man ikke rigtig kunne høre noget, så blev det imidlertid en ganske festlig omgang familieunderholdning med entertaineren, der egentlig leverer shows snarere end koncerter på sine gamle dage.

Amerikanerens show i Horsens blev udsolgt på blot 30 minutter i foråret. Foto: Per Lange
Amerikanerens show i Horsens blev udsolgt på blot 30 minutter i foråret. Foto: Per Lange

Vanen tro tog det utrættelige energibundt imod sangønsker på papskilte og hilste på de forreste rækker, mens han havde en håndfuld fans på scenen til 'Dancing in the Dark', hvor festen kulminerede.

The Boss bællede tilmed en fadøl under ’Darlington County’ og rystede røv ud mod publikum i enden af ’Ramrod’.

Springsteen-fans i Horsens: I kø siden torsdag

Neil Young og Bob Dylan forfalder aldrig til den slags, men det er åbenbart prisen, som Springsteen er villig til at betale for at være langt mere populær end sine musikalske storebrødre.

Og det virker jo. Folket betaler gerne mellem 650 og 950 kroner for at opleve artistens rockcirkus. 

At ikke klappe i takt
Et bedaget publikum forsøgte flere gange forgæves at klappe i takt til sange som ’Badlands’, ’No Surrender’, ’Hungry Heart’ og ’The Rising’, men mens rytmesansen ikke var imponerende, så kompenserede de 30.000 i udsolgte Casa Arena med høflig entusiasme, der mod slut næsten kammede over i eufori. Næsten.

Midtvejs blev hyggen kortvarigt spoleret, da Springsteen kommenterede sit hjemlands tragiske politiskyderier med en glødende udgave af ’American Skin (41 Shots)’, og i skumringen var der også ild i en forbavsende hæderlig ’I’m On Fire’, som beviste, at ballader har det nemmere i rabalderlyd.

Bossen sang numre af blandt andre Chuck Berry, Suicide og Patti Smith Group. Foto: Per Lange
Bossen sang numre af blandt andre Chuck Berry, Suicide og Patti Smith Group. Foto: Per Lange

Modsat lød ’Born in the U.S.A.’ helt forfærdelig. Den slags sange er dødfødte, indtil Springsteen opdager, at lyd har en ret stor indflydelse på musik.   

Sangskriveren fra New Jersey skiftede en del ud på sætlisten i forhold til Parken, hvilket bare ikke betød, at han som i Nordamerika spillede hele sit elskede dobbeltalbum ’The River’, der ellers har lagt navn til ’The River Tour 2016’.

Gense The Boss' højdepunkter fra Horsens

Men selve sangen ’The River’ spillede han naturligvis, og den afdæmpede fortælling var et af de alt for få numre, som klarede akustikken uden at løbe ud i ingenting.

Slutningen af klassikeren blev dog klappet i stykker af publikum, der af uforklarlige årsager ville klaske håndfladerne mod hinanden til et nummer, man ikke kan klappe til.

Meningsløsheden stortrives, når Springsteen kommer til byen. Vi ses næste gang, hvor vi heller ikke kan høre noget.

Entertaineren har nu sammenlagt optrådt for 80.000 i Danmark denne sommer. Foto: Per Lange
Entertaineren har nu sammenlagt optrådt for 80.000 i Danmark denne sommer. Foto: Per Lange
 

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU