Verdensstjerne væltede Royal Arena

Trods skrattende højttalere skabte Bruno Mars overfladisk topunderholdning i København

Bruno Mars alias Peter Gene Hernandez - amerikaneren understregede, han er en født entertainer. Arkivfoto: AP
Bruno Mars alias Peter Gene Hernandez - amerikaneren understregede, han er en født entertainer. Arkivfoto: AP

Bruno Mars, Royal Arena, København, torsdag 18. maj

Sådan skal det gøres.

Både Drake og The Weeknd skuffede i Royal Arena, men med mindre nogen håbede på en kedelig koncert, så var der vist ingen, som forlod Bruno Mars’ festfyrværkeri i slukøret tilstand.

Det var Lukas Graham for viderekommende, da den 31-årige hitmager fra Hawaii skabte tropisk stemning på Amager med en sveddryppende opvisning i ærkeamerikanske entertainerevner og iørefaldende popsoul.

31-årige Peter Gene Hernandez alias Bruno Mars, som har solgt mange millioner plader i en kort karriere. Foto: Warner INTL. Album-anm. Afbrudt samleje: Idol falder af på den

Mandens herlige optræden i Forum i 2013 var altså ikke et lykketræf. Han leverede varen. Igen.

Varen er godt nok ikke overvældende original, men han stjæler fra mestrene James Brown, Prince og Michael Jackson på elegant vis, og det var simpelt hen ikke til at stå stille under sprudlende udgaver af ’Treasure’, ’Perm’, ’Chunky’ og afsluttende ’Uptown Funk’.

Lørdag på en torsdag
Selv dem, der havde siddepladser, stod op, og for 16.000 i den udsolgte multiarena var det lørdag aften på en torsdag.

Visuelt fremstod seancen ualmindeligt velfungerende, men det skamferede helhedsindtrykket noget, at bassen blævrede og diskanten skrattede.

Bruno Mars - hitmageren underholdt i 75 minutter foran 5000. (Foto: Mogens Flindt) Koncert-anm. Bruno Mars: Det sidste nye skrig

Den halvdårlige lyd kunne dog ikke for alvor ødelægge fornøjelsen, og i en genre, hvor koncerter ofte punkteres af retningsløse monologer og et ujævnt repertoire, viste Mars vejen med befriende sans for timing, disciplin og showmanship.

Verdensstjernen er en ferm falsetsanger, men dybde har han intet af, så den svulstigt anlagte ballade ’When I Was Your Man’ var rørende på niveau med en tom pizzabakke.   

Populære Bruno Mars - skriver autografer i New York. (Foto: AP/Richard Drew) INTL. MusikNYT Bruno Mars: På coke og hitlisterne

Som overfladisk underholdning udgjorde de 95 minutter imidlertid noget af det mest veldrejede, popverdenen kan tilbyde anno 2017, og også hovedpersonens blærede band var charmerende på den der overskudsagtige facon, man enten er født med eller aldrig kommer til at besidde.

Der er lidt at leve op til for Nik & Jay på onsdag.

Sætliste

1. Finesse

2. 24K Magic

3. Treasure

4. Perm

5. Calling All My Lovelies

6. Chunky

7. That's What I Like

8. Straight Up & Down

9. Versace on the Floor

10. Marry You

11. Runaway Baby

12. When I Was Your Man

13. Grenade

14. Just the Way You Are

Ekstranumre

15. Locked Out of Heaven

16. Uptown Funk