Vilde fjeldaber: Nej tak!

Det norske band Kvelertak varmede op for Metallica i Herning, men det mindede mere om nedkøling

Sanger Erlend Hjelvik og guitarist Maciek Ofstad fra Kvelertak, der har udsendt tre album siden de blev dannet i 2007. Foto: Claus Bonnerup
Sanger Erlend Hjelvik og guitarist Maciek Ofstad fra Kvelertak, der har udsendt tre album siden de blev dannet i 2007. Foto: Claus Bonnerup

Kvelertak, Boxen, Herning, tirsdag 27. marts

Metallica har slæbt fantastiske opvarmningsbands med til Danmark gennem tiderne. Gojira, Slipknot og Mastodon er bare nogle af dem.

Kvelertak leverede imidlertid mere nedkøling end opvarmning på Heden, da sekstetten fra Stavanger gik på scenen før mastodonterne i Boxen.

Monstre truer med at æde Metallica

Nordmændenes muntre blanding af heavy metal, punk og hard rock hører hjemme på en svedig klub som hovedstadens Lille Vega, hvor de spiller 3. maj. Den hører ikke hjemme i en arena. Deres lyd hørte ingen steder hjemme.

Det mindede indledningsvis om dødsrallen fra en udpint knallert, men så blev der skruet lidt på knapperne, og anstrengelserne mundede ud i en slags organiseret larm i en øldåse.

Henover metalhovederne
Kvelertak har en hel masse energi og gåpåmod. Det kniber mere med sangskrivningen, og selv i et kort supportsæt på 42 minutter formåede de ikke at holde momentum, så trods tilløb til entusiasme røg rabalderet henover skallen på de 15.000 metalhoveder, der langsomt dryssede ind i Boxen.

Kun undtagelsesvis ramte ’Blodtørst’ og kendingsmelodien ’Kvelertak’ nogenlunde plet.

Kiks og klasse: Metallicas jyske kaos

Den ivrigt hærgende og grumt krumryggede frontbrøler Erlend Hjelvik ligner på herlig vis en viking, der for fem minutter siden kravlede ud fra sit vinterhi i en grotte dybt i fjeldene, men vandalernes togt til Jylland var ikke udbytterigt.

De kunne ligeså godt være blevet hjemme.