Vildt hovednavn vælter jysk festival

Efter famlende indledning foldede uimodståelige The Mavericks formatet ud på Tønders store scene

Eddie Perez og Raul Malo (til højre) fra kvartetten The Mavericks, der ramte Sønderjylland med hjælp fra fire håndlangere. Foto: Per Lange
Eddie Perez og Raul Malo (til højre) fra kvartetten The Mavericks, der ramte Sønderjylland med hjælp fra fire håndlangere. Foto: Per Lange
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

The Mavericks, Open Air, Tønder Festival, torsdag 23. august

Det startede halvskidt og sluttede helt suverænt, da The Mavericks torsdag i primetime mindede om, hvorfor de står øverst på årets festivalplakat i Tønder.

Veteranerne fra Miami bør også placeres ret højt, når alle tiders bedste livebands skal rangeres, men det var ikke til at høre i begyndelsen, hvor gruppens latinske genrecocktail med alt fra country over rock’n’roll til salsa virkede fortyndet og uden det sædvanligvis så boblende overskud.

Overlegne: Mestrene gør det igen

The Mavericks spillede uengageret som et sølvbryllupsorkester, der er nået til den tid på natten, hvor gæsterne ikke lytter længere, inden oktetten skruede charmen på og fandt både melodien, hinanden og deres groove gennem en inciterende ’Dance in the Moonlight’.

Tidløs showmanship
Herefter var der dømt forrygende fiesta med storswingende versioner af blandt andre ’All Over Again’, ’Dance the Night Away’ og ikke mindst ’As Long as There’s Loving Tonight’. Danser man ikke til den slags, danser man slet ikke.

Midtvejs lyste Raul Malos tindrende croon om kap med månen under stjerneklare fortolkninger af Neil Youngs ’Harvest Moon’ og ’Blue Bayou’, der oprindeligt blev udødeliggjort af frontmandens forbillede Roy Orbison.

Berusende cocktail: Fulde af musik

Ekstranumrene sendte flere fans på de forreste rækker i delirisk ekstase, og trods titlen var en fuldkommen sprudlende ’All You Ever Do Is Bring Me Down’ opløftende i en grad, så pianomanden Jerry Dale McFadden besteg sit instrument og sprang ud.    

Stjernestund: Sådan skal det gøres!

De fire sidste af koncertens fem kvarter var simpelthen en funklende opvisning i overmusikalske dyder og tidløs showmanship, som man oplever meget sjældent, med mindre man er medlem af The Mavericks.

For dem er den slags dagligdag.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+