Vildt kaos: Rockhelt amok i Horsens

Cirkusbandet Foo Fighters var på slap line foran 20.000, men ustyrlige Dave Grohl reddede roderiet

50-årige Dave Grohl var uimodståelig i Østjylland. Han har som bekendt en fortid i Scream. Og en trio ved navn Nirvana. Foto: Anders Brohus
50-årige Dave Grohl var uimodståelig i Østjylland. Han har som bekendt en fortid i Scream. Og en trio ved navn Nirvana. Foto: Anders Brohus

Foo Fighters, Fængslet, Horsens, tirsdag 25. juni

Da det blev offentliggjort, at Foo Fighters kom til Horsens, kaldte den lokale arrangør Dave Grohls orkester for ’verdens største rockband’.

På de kanter betragter man åbenbart The Rolling Stones, AC/DC og Guns N’ Roses som pop. Eller måske heavy? Det er jo trods alt Pretty Maids’ hjemby.

Foo Fighters - kvintetten opdaterer den klassiske lyd af de mægtige 1970'ere. (Foto: Ringo) INTL. Album-anm. Foo Fighters: Hverdagens rockhelte

Foo Fighters er i hvert fald et stadionband i mange lande, men Danmark er ikke et af dem, og kun 20.000 mødte op i Fængslet, der har plads til omtrent det dobbelte.

Det kan godt være, der kun var halvfyldt, men Grohl leverede til gengæld en helhjertet indsats i en alt andet end helstøbt koncert.

Letpåklædt mand
Frontmanden skreg, så man skulle tro, han havde fået en livstidsdom. Han slap ud af Fængslet efter to timer og et kvarter.

Grohl morede sig vist så længe det varede. Det gjorde de fleste andre vist også.

Billedgalleri af Anders Brohus

1 af 15 
2 af 15 
3 af 15 
4 af 15 
5 af 15 
6 af 15 
7 af 15 
8 af 15 
9 af 15 
10 af 15 
11 af 15 
12 af 15 
13 af 15 
14 af 15 
15 af 15 

Horsens var i festhumør, og allerede en time inden showtime stod en letpåklædt mand med en hel del tatoveringer og kastede op ved indgangen. Det var næppe madforgiftning. Det var bare en af de sommeraftener.

Foo Fighters virkede også løsslupne. Alt for løsslupne faktisk.

Koncert-anm. Hovednavnet! Rockklovn reddede Roskilde

Cirkusrockerne var på slap line, men klovnen i front var skide sjov, og der var smæk for skillingerne og underholdning for hele familien, da Foo Fighters var D-A-D på amerikansk.

Forestillingen mindede på godt og ondt om gruppens koncert på Roskilde Festival i 2017, hvilket vil sige, at det kunstneriske indtryk ikke var overvældende. Det var humøret til gengæld.

Energi og gåpåmod
Foo Fighters kompenserede for manglende musikalitet og epokegørende materiale med vilje, energi og gåpåmod, og Grohl svedte, så det gav mening, at hans svedbånd strakte sig fra håndleddet og næsten helt op til albuen.

’Times Like These’, ’All My Life’ og ‘Monkey Wrench’ var nogenlunde faste holdepunkter i et enormt udisciplineret sæt, hvor bandet igen og igen mistede momentum.

Foo Fighters - bandet overrasker positivt efter et par tamme plader. (Foto: Steve Gullick) INTL. Album-anm. Foo Fighters genfinder fighterånden

Karismatiske Grohl kunne slippe af sted med at prutte temaet til ’Matador’, men hans monologer manglede ofte retning, og introduktionen af bandmedlemmerne tilsat diverse coverversioner truede med at punkterede showet helt.

Det var imidlertid også ret morsomt. Og sådan kunne man blive ved. Det gjorde han så. Heldigvis.

48-årige Dave Grohl i spidsen for amerikanske Foo Fighters under en koncert i Tyskland tidligere på måneden. Foto: AP INTL. MusikNYT Kaos: Skandale ved kæmpekoncert

Mod slut kom Grohls teenagedatter, Violet, genert ind på scenen og sang med på ’Dirty Water’, der var en tynd omgang, men Foo Fighters gemte det bedste til allersidst i form af ’Everlong’.

Rockkoncerter fås både bedre og større. Mindre kunne dog sagtens gøre det, da Foo Fighters holdt fest i Fængslet.

Denne utrolige mand kan spille guitar, skrige og gnaske tyggegummi på samme tid. Foto: Anders Brohus
Denne utrolige mand kan spille guitar, skrige og gnaske tyggegummi på samme tid. Foto: Anders Brohus

Sætliste

1. The Pretender

2. Learn to Fly

3. The Sky Is a Neighborhood

4. Times Like These

5. Rope

6. Sunday Rain

7. My Hero

8. These Days

9. Walk

10. Another One Bites the Dust/You're the One That I Want/Jump/Blitzkrieg Bop

11. Under Pressure

12. All My Life

13. Run

14. Wheels

15. Monkey Wrench

16. Dirty Water

17. This Is a Call

18. Best of You

19. Everlong

42 kommentarer
Vis kommentarer