Volbeat: Kiksede i Californien

Sjællænderne savnede afgørende format foran talstærk amerikansk fanskare

Michael Poulsen havde bedre held med sine jokes end med sin stemme. (Arkivfoto: Ole Steen)
Michael Poulsen havde bedre held med sine jokes end med sin stemme. (Arkivfoto: Ole Steen)

Volbeat, Modesto Center Plaza, tirsdag 8. april

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

MODESTO (Ekstra Bladet): Volbeat er store i USA, men de laver ikke stor kunst.

Begge dele blev understreget, da det danske boogiemetalband nåede til californiske Modesto på endnu en amerikansk turné.

Se også: Volbeat har massiv succes i USA

I den mellemstore by små to timer øst fra San Francisco så godt som fyldte Volbeat ganske imponerende et kongrescenter med plads til 2500.

Musikalsk var kvartetten mindre imponerende, og det ellers tydeligvis forventningsfulde publikum overgav sig aldrig helt til vikingerne.

Tragikomisk galperi
Volbeats blanding af metal og rock’n’roll er og bliver for bøvet, og i længden savnes variation og snilde i d’herrers monotont gyngende materiale.

I et rutinepræget og jævnt sæt på 100 minutter var ’Hallelujah Goat’, ’Guitar Gangsters & Cadillac Blood’, ’Still Counting’ samt en smagsprøve på et bistert nyt nummer små højdepunkter, og det var befriende at opleve Volbeat i et skarpt defineret lydbillede, der fik dem til at fremstå langt mere imødekommende end hjemme i hovedstadens frygteligt buldrende Forum i efteråret.

Se også: Volbeat: Fuser i Forum

Volbeats amerikaniserede verden virkede dog bestemt ikke mere troværdig, fordi sangene blev rullet ud i arnestedet for Michael Poulsens fascination, og sangerens tragikomiske galperi er et fundamentalt håbløst element i orkesterets ofte så kiksede univers.

Med korslagte arme
Det gik lidt bedre med frontmandens jokes:

- We are Anthrax with three new members, smilede Poulsen med henvisning til gruppens relativt nye guitarist, newyorkeren Rob Caggiano, der forlod Anthrax til fordel for Volbeat.

Se også: Ny vild triumf for Volbeat

Phil Demmel fra Machine Head spillede overraskende med på ekstranummeret 'Pool of Booze, Booze, Booza', og det var da muntert, men bandet formåede ikke endegyldigt at underholde forsamlingen, og den synlige begejstring var kun sporadisk, mens størstedelen af amerikanerne så sjællænderne an med korslagte arme og en lettere mistænksom mine.

Det var svært at bebrejde dem, og hvis Volbeat vil vokse sig endnu større, så kræver det nok, at deres musik også vokser.

1 af 2 Modesto var femte stop på Volbeats 30 byer lange forårsturné i USA. (Foto: Ekstra Bladet)
2 af 2 Michael Poulsen havde bedre held med sine jokes end med sin stemme. (Arkivfoto: Ole Steen)
0 kommentarer
Vis kommentarer