Yeeeeeeeeeees!

De californiske foregangsmænd Fu Manchu leverede forrygende rockaction i hjertet af København

Sanger og guitarist Scott Hill gik forrest, mens Fu Manchu testede Pumpehusets fundament med sønderlemmende riffs. Foto: Olivia Loftlund
Sanger og guitarist Scott Hill gik forrest, mens Fu Manchu testede Pumpehusets fundament med sønderlemmende riffs. Foto: Olivia Loftlund

Fu Manchu, Pumpehuset, København, tirsdag 6. marts

Pumpehuset præsenterer i foråret nogle af de absolut mest indflydelsesrige orkestre indenfor den såkaldte stenerrock i form af Monster Magnet og Sleep.

Allerede tirsdag indvarslede mindst ligeså mageløse Fu Manchu dog den hårdtslående genres indtog på det københavnske spillested, der første gang slog dørene op i 1987, og kort efter slog Fu Manchu såmænd pjalterne sammen i Orange County, Californien.

Den vildeste rockdoping

Det var imidlertid ikke til at se, at gutterne har 30 år på bagen, da de sparkede røv gennem 90 forrygende minutter i en velbesøgt sal med et medlevende publikum.

Fu Manchu er for længst blevet et arbejde for Scott Hill, Brad Davis, Bob Balch og Scott Reeder, men det er tydeligvis et job, veteranerne fortsat holder af, og de havde en herlig aften på et af rockens mest underholdende kontorer.

Indædt og energisk
Fænomenet ’at komme ud over scenekanten’ var Hill ved at legemliggøre under ’California Crossing’, hvor frontmanden i et anfald af kåd entusiasme mistede balancen og tumlede ind i en monitor.

Ellers var der så sandelig helt styr på sagerne, og Fu Manchu mestrer stadig den særlige kunst at spille stramt og løssluppent på samme tid. Det kaldes at swinge.

Bister rockøgle hærger igen

Gruppens snavsede, småpsykedeliske og bragende Godzilla-boogie blev leveret indædt og energisk i et uforsonligt lydbillede, mens vildt animerede Hill stampede omkring med herlig tegneseriemimik.

Fu Manchu er aktuelle med fortrinlige ’Clone of the Universe’, og fra den faldt skæringer som ’(I’ve Been) Hexed’, ’Nowhere Left to Hide’ og titelnummeret ubesværet ind i sættet side om side med usædvanligt gode gamle ’Mongoose’, ’King of the Road’ og ekstranummeret ’Boogie Van’.

De blæser hjernen rundt i kraniet

Bandet kloner fundamentalt sig selv på ’Clone of the Universe’, der ikke desto mindre indeholder en nyskabelse i form af monumentale og stort set instrumentale ’Il Mostro Atomico’, som kapaciteterne fremførte i fuld længde med en kraftpræstation på over 18 ultradynamiske minutter.  

Der er noget at leve op til for Sleep og Monster Magnet.

Fu Manchu har besøgt Danmark utallige gange før - forhåbentlig kommer slænget snart igen. Foto: Olivia Loftlund
Fu Manchu har besøgt Danmark utallige gange før - forhåbentlig kommer slænget snart igen. Foto: Olivia Loftlund

Sætliste

1. Eatin' Dust

2. Clone of the Universe

3. California Crossing

4. Weird Beard

5. Evil Eye

6. (I’ve Been) Hexed

7. Mongoose

8. Cyclone Launch

9. Hell on Wheels

10. Nowhere Left to Hide

11. Strato-Streak

12. King of the Road

13. Il Mostro Atomico

Ekstranumre

14. Boogie Van

15. Saturn III