Annonce:
Annonce:

Så meget øl og kaffe bliver der drukket på Roskilde

Der bliver drukket voldsom meget øl og kaffe, når festivalgæster giver den gas på Roskilde

Der bliver hverken sparet på kaffe eller alkohol. Foto: Anthon Unger / ritzau
Der bliver hverken sparet på kaffe eller alkohol. Foto: Anthon Unger / ritzau
Annonce:
Følg Musik

Cirka 130.000 mennesker forvilder sig forbi årets Roskilde Festival. 80.000 har købt billetter til hele festivalen, cirka 30.000 er med som frivillige, og 5000 personer kan løse billetter til hver enkelt af de fire 'rigtige' festivaldage.

Når så mange mennesker er samlet på festival, så bliver der drukket rigtig meget øl, til de sene nætter, og rigtig meget kaffe, til de kolde morgener.

Men hvor meget øl og kaffe bliver der egentlig drukket på Roskilde?

I år 2016 blev der solgt over en million liter øl på festivallen alene. Det betyder at alt det øl, og anden slags alkohol, som festivalgæsterne selv har bragt med ikke er talt med. Men kolde fadøl til god musik - det bliver der altså ikke sparet på!

Det samme gælder morgen-kaffen til tømmermændene.

Annonce:

I år 2016 blev der registeret, at der blev drukket 645.000 kopper kaffe. Og vi tør slet ikke tænke på, hvor mange liter mælk, der ligeledes er blevet brugt på festivallen!

Roskilde annoncerer til gengæld at 90 % af festivallen er økologisk, og det nyeste skud på stammen er økologisk rose-vin.

Festklar Christopher: Jeg plejede at ligge ude i smatten

Regler på Roskilde
130.000 festivalgæster skal alle sammen overholde de samme regler på Roskilde. Der er de regler, som loven bestemmer, og så er der de regler, som festivalgæsterne selv sætter.

Regler på Roskilde er som følgende:

- Man må godt have sin cykel med på Roskilde Festival og bruge den til at cykle rundt ude i lejrområderne. Jernhesten skal dog parkeres, før man må komme ind på selve festivalpladsen.

- Mens det er tilladt og nok også en god idé at medbringe presenninger og pavilloner, så er det ikke tilladt at medbringe stuemøbler, så du må lade sofaen, lænestolen og mormors kakkelbord blive hjemme.

Annonce:

- Man må gerne medbringe egen alkohol fra campingområdet til festivalpladsen. Dog må drikkelsen være i en beholder op til max. 0,5 liter også skal beholderen være en af dem, som festivalens pantboder giver pant for.

- Man må gerne flage til koncerterne for at finde sine kammerater. Der er tradition for høje flag og figurer på pind, som gør det nemt for venneflokke at finde hinanden - blandt klassikerne, der går igen år efter år, er et rumvæsen i en prekær situation med et får, og et flag med skriften 'The higher the manbun - the closer to God'.

Lægens bedste råd: Sådan overlever du en uges festival

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: