YouTube: Derfor fjerner vi alt dansk musik

Kontrakforhandlingerne med Koda er gået i hårdknude - det betyder formentlig at alt dansk musik bliver fjernet fra YouTube første august

Følg Musik

Google vil inden for kort tid fjerne al dansk musik fra videotjenesten YouTube. Det meddelte Koda, der administrerer rettigheder for komponister og sangskrivere, i en pressemeddelelse torsdag aften.

Google fjerner al dansk musik fra YouTube

Ekstra Bladet har været i kontakt med Google Danmarks kommunikationschef, Jesper Vangkilde, der ikke vil kommentere Kodas udlægning, men har sendt følgende pressemeddelelse på vegne af Dan Chalmers, direktør for YouTube Music i Europa:

'YouTube har licensaftaler med langt hovedparten af alle pladeselskaber og udgivere, og det gør, at folk over hele verden kan se musikvideoer på YouTube. I de seneste måneder har vi arbejdet med at forny vores licens med KODA. Selvom vi har haft gode samtaler, er det desværre ikke lykkedes at nå til enighed om en aftale, før den eksisterende udløb.

'KODA beder om væsentligt mere end det, vi betaler vores andre partnere rundt om i verden, og det mener vi ikke er rimeligt over for vores andre partnere og indholdsskabere. Og uden licens er vi ikke i stand til at gøre indholdet tilgængeligt i Danmark. Men vores dør forbliver åben for at fortsætte dialogen og bringe musikindholdet tilbage til YouTube'.

Google meddeler, at aftalen med Koda udløber 1. august, hvorefter det danske musikindhold på YouTube vil blive fjernet. Ifølge YouTube har man for nylig indgået nye licensaftaler med lande som Sverige, Tyskland, Holland og UK.

Musikbranchen: Urimeligt lav betaling

Dansk hitmager: - Det er usympatisk

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?