10 års fængsel til corona-løgnere

England og Skotland indfører nye regler for indrejsende. 10 dages tvungen isolation på hotel - og to negative PCR-test - lyder kravene bl.a. Følger man ikke de nye regler får man store bøder - lyver man, risikerer man fængsel

Den britiske regering strammer nu indrejsereglerne - og folk risikerer store bøder og  fængselstraffem hvid de bryder dem. Arkivfoto: Joachim Adrian
Den britiske regering strammer nu indrejsereglerne - og folk risikerer store bøder og fængselstraffem hvid de bryder dem. Arkivfoto: Joachim Adrian
Følg nationen!

- Hvis man kan rejse fra Johannesburg til Heathrow uden at bliver tjekket, så giver det jo ingen mening, at vi andre er lukket ned.

Sådan skriver netdebattøren MMC i en af 7900 kommentarer der er skrevet på den britiske avis Daily Mails side om de nye skrappe regler, der gælder fra på mandag for for folk, der ankommer til England.

Det skulle regeringen have gjort i marts
Kommer man fra et af de 'røde' lande, skal man i alt gennemgå tre PCR-test  - én før man lander - og bo i isolation i ti dage på et regeringsudpeget hotel. Man skal tage to test, den første dag to den anden dag otte.

Screenshot fra gov.uk/coronavirus
Screenshot fra gov.uk/coronavirus

Fængsel til løgnere
Lyver man om hvor man er rejst fra, kan man risikere op til 10 års fængsel. Kommer man til England fra et ikke-rødt land, kan man nøjes med to PCR-test, og isolationen kan foregå under private former, bare myndighederne har adressen. Og læser man videre i de mange kommentarer, ser det ud til at de nye skrappe regler, bliver budt velkommen:

De 'røde' lande

Angola

Argentina

Bolivia

Botswana

Brazil

Burundi

Cape Verde

Chile

Colombia

Democratic Republic of the Congo

Ecuador

Eswatini

French Guiana

Guyana

Lesotho

Malawi

Mauritius

Mozambique

Namibia

Panama

Paraguay

Peru

Portugal (including Madeira and the Azores)

Rwanda

Seychelles

South Africa

Suriname

Tanzania

United Arab Emirates (UAE)

Uruguay

Venezuela

Zambia

Zimbabwe

Kilde: Dailymail

- Det første vores uduelige regering skulle have gjort i marts, var at lukke ned for alle 'ikke-nødvendige' rejsende og lastfragt.

- Men fordi de ikke gjorde det, har vi nu tusindvis af døde.

Fængsel på grund af en virus?
- De burde skamme sig, skriver Dailymaildebattøren Bookbug, mens NO2ID2020 synes regeringen er gået helt amok:

- 10 års fængsel på grund af en influenza-lignede virus???

- Hvilken planet lever disse ministre på, spørger NO2ID2020.

Skotland strammer også reglerne for indrejse fra mandag. her skal ALLE i hotel-karantæne i 10 dage, og skal tage test dag to og dag otte, skriver The Scotsman.com

De danske regler for indrejse blev opdateret i søndags, og betyder at personer, der rejser til Danmark efter at have opholdt sig i udlandet, frem til og med 28. februar 2021, skal dels lade sig teste for COVID-19 i forbindelse med indrejsen, og dels at gå direkte i isolation i 10 dage efter indrejsen.

Der er dog mulighed for at afkorte isolationen ved en negativ PCR-test taget tidligst på fjerdedagen efter indrejse, men hvad tænker du?

 

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind