10.000 kr mere i løn hver måned: Skolelærer ser muligheder i ny uddannelse

På mandag holder Danmarks Lærerforening og de Radikale en høring på Christiansborg om læreruddannelsen. De vil forlænge den fra fire til fem år, men skal lærerne så have mere i løn?

Ifølge Lønstatistik.dk tjener en folkeskolelærer i gennemsnit 30.863 kroner om måneden. Skal det sættes op, hvis læreruddannelsen skal vare længere tid? Arkivfoto: Colourbox
Ifølge Lønstatistik.dk tjener en folkeskolelærer i gennemsnit 30.863 kroner om måneden. Skal det sættes op, hvis læreruddannelsen skal vare længere tid? Arkivfoto: Colourbox

- Tror overhovedet ikke, at dette vil gøre situationen bedre for nyuddannede lærere.

- Jeg tror mere det handler om måden man behandler lærerne på i dagens Danmark.

Mere praktik og relevant undervisning
Sådan skriver Heidi B i en af de 26 kommentarer, der er skrevet på Danmarks Lærerforenings Facebookprofil forud for den høring, foreningen sammen med De radikale arrangerer på mandag.
Foreningen mener at skolelærer-uddannelsen skal forlænges fra fire til fem år, men ser på reaktionen fra medlemmerne på Facebook, så skulle man hellere bruge penge på at gøre de nuværende fire år bedre - bl.a. indføre mere praktik OG sørge færre børn i klasserne:

- 4 år er fint, vi ønsker bare mere praktik og mere relevant undervisning.

- Vi flyver henover fagene uden at få ordentligt udbytte, og får virkelig få værktøjer, som kan bruges i det reelle arbejde, skriver Rikke T, der er lærerstuderende og Lis C fortsætter:

Mere tid og færre børn
- Mon ikke det var bedre at bruge pengene til at forbedre arbejdsforholdene for vores i forvejen dygtige lærere.

- Bla. bedre forberedelsestid, færre børn i klasserne og ordentlig tid til skolens kerneydelser, skriver Lis.

Lisbeth H er heller ikke begejstret:

- Det hjælper da fedt at uddanne dygtige kokke og så sætte dem til at kokkerere på en Mc. Donalds, men i en kommentar på Lærerforeningens egen side - en af de få positive - skriver Jan T, at et år mere i skole, måske kommer til at give et udslag på lønsedlen:

- Jeg er selv for, at læreruddannelsen bliver løftet til en tidsvarende 5 årig kandidat uddannelse efter finsk forbillede een gang for alle, så vi ikke hele tide skal høre om problemer og manglende fagligt niveau.

- MEN hvad med økonomien?

- Ikke bare det, som det vil koste at forlænge uddannelsen med 1 år, men også spørgsmålet om de kommende 'kandidat-læreres' løn – kandidater får typisk 5-10.000 mere i løn om måneden end bachelorer, skriver Jan T ,men hvad tænker du?

50 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere