11-årig nybegynder: 500 hvis jeg skal tage din penis i munden

Tidligere sexsælgere fortæller, hvorfor de støtter et forbud mod købesex. Ny kampagne mod købesex lægger hårdt og ærligt ud

- Jeg kom på ufrivillig vis ind i sexbranchen som 11-årig, da jeg af kommunen blev anbragt i en plejefamilie.

- Jeg ved til stadighed ikke, hvordan jeg formåede at række min lille buttede hånd frem og sige: 'Hvis du gerne vil have din pik i munden på mig: 500 kr.'

Jeg vil aldrig ind i den branche igen
Sådan skriver den tidligere sex-sælger Marlene S. på hardutagetstiling-kampagnens hjemmeside i et af foreløbig 5 offentliggjorte breve fra sexsælgere, der argumenterer for et forbud mod købesex og bedre hjælpemuligheder for kvinder, der gerne vil ud af sex-branchen.

Foto: Colourbox nationen Mit underliv brændte: Du var mand nr. 8 den dag

Kampagnen skal løbe i hele juni måned, og hver dag kommer der nye breve eller videoer med danskere, der fortæller, hvorfor de støtter et forbud mod købesex. Marlene S - som har solgt sex indtil for tre uger siden - fortsætter sit brev således:

Advarsel til unge piger: Sælg ikke sex
- Tre uger er ikke lang tid!! Det er ikke desto mindre den tid, jeg har været helt ude af sexbranchen.

- Jeg kan ikke på nuværende tidspunkt overskue alle de senfølger, der må komme på sigt. Dem må jeg klare hen af vejen.

- Jeg er meget ræd for, hvad fremtiden byder på, men jeg ved med sikkerhed, at jeg aldrig får brug for at blive aktiv i branchen igen.

- Derfor har jeg været nødt til at overveje meget kraftigt, om jeg vil råde unge piger til at skabe sig en karriere i sexbranchen.

- Og nej det vil jeg ikke kunne, så derfor har jeg taget stilling til et nej til at kunne købe seksuelle ydelser!!

Ja og nej siden
- Jeg har en helt absurd DRØM om, at ja- og nej-siden skaber et samarbejde om at finde nogle regler, der vil kunne virke på kryds og tværs af skel og partifarve, så prosituerede som jeg selv kunne komme ud på vilkår, der ikke skulle vare i 8 år, fra første henvendelse.

- Så det ikke skulle være en daglig kamp for at få enderne til at hænge sammen.

Respekt for on/off
- Jeg har og vil altid have den dybeste respekt for voksne kvinder, der af forskellige årsager (overvejende økonomiske) vælger branchen til on og off i perioder af deres liv.

- Men purunge piger, der som jeg selv ikke er/var udviklet seksuelt, starter i en så hård og kynisk branche, er en anden snak, skriver Marlene.

Hvad med dig? Har du taget stilling, og hvad mener du om et forbud mod købesex?

Folkene bag kampagnen vil gerne have, at du liker eller følger, deres Facebookside - det er der 332 der har gjort.

For en uge siden udgav Amnesty International en rapport om sexarbejde, hvor de bl.a. anbefaler at man afkriminaliserer sexarbejde under samtykke mellem voksne, inklusiv de love som kriminaliserer tilknyttede aktiviteter, såsom forbud mod at tilbyde sexsalg og generel organisering af sexarbejde.

Love om sexarbejde skal fokusere på at beskytte mennesker mod misbrug og overgreb i stedet for at forsøge at forbyde alt sexarbejde og straffe sexarbejdere.

Skal det være lovligt organisere sexarbejde?

76 kommentarer
Vis kommentarer