14-årig om 12-åriges snapchat-billeder med smøger: Irriterende

Har du også set et foto på snapchat, der gik over grænsen? Ane, der er 14, synes 12-årige, der ryger, er for meget

- Jeg synes, det er utroligt irriterende, når 'børn' poster billeder på snapchat eller lign. hvor de har en smøg i munden.

- Alderen - de er helt ned til 12 år - er efter min mening også alt for ungt for det første at ryge og for det andet at poste billeder af det.

Ligeglad med de ryger - men hold det for jer selv
Sådan skriver Ane H, der går i 8. klasse, i et læserbrev til Ekstra Bladet, om unges snapchat-vaner. Ane - som selv nøjes med at poste afslappede cafe-billeder af sig selv og vennerne - synes at cigraretbillederne er over grænsen. Hendes brev fortsætter således:

- Jeg er personligt lidt ligeglad om mine venner eller veninder eller andre mennesker ryger, men ligefrem at man skal gå ind på sin mystory og se alle 6-7 klasserne sidde og spille smarte med deres smøg.

- Er bare super provokerende. 

Sig det dog til jeres forældre
- Det er oftest sådan at de ikke fortæller deres forældre om det, hvilket er et kæmpe problem.

- Jeg tror deres forældre hellere ville få det fortalt af deres egne børn end et andet barn.

- Hvis jeg var forældre til et barn, ville jeg nok ikke have det så godt med at barnet render rundt og får forkerte vaner.

- Så når barnet bliver voksen ligger der billeder af dem med en cigaret i munden fra da de var 12.

Istedet for at tage bad i parfume
- Det er også ret latterligt, at sprøjte en hel flaske parfume ud over hele kroppen.

- Derefter en hel pakke tyggegummi i munden for at fjerne røg lugten, fordi man ikke rigtig tør at sige det til ens forældre.

- Hvis jeg havde røget, havde jeg sagt det til mine forældre, så jeg ikke behøves at skjule det. Det må da være langt federe for de børn at bare kunne tage hjem - uden at tænke over hvordan man lige skulle skjule det denne gang.

- Det er så deres problem at skjule det osv, men at poste billeder hvor de rent faktisk synes, det er sejt er over grænsen, skriver Ane, der opfordrer børn til at lade være med at poste cigaret-billeder og forældre til at holde øje med, hvad deres børn lægger op af billeder.

Har du også set et foto på snapchat eller instagram, der gik over grænsen? 

9 kommentarer
Vis kommentarer