14-årig søn stikker af hjemmefra: Vil være hash-gangster

Morten og Tina har brug for hjælp, for deres 14-årige søn vil nemlig ikke bo sammen med dem. Deres kommune anbefaler efterskole, men det griner drengen af. Han vil tjene penge på at sælge hash. Forældrene synes kommunen svigter

Morten og Tina aner ikke hvad de skal gøre. Deres søn truer med at smadre alt, hvis de henter ham hjem, og kommunen kan kun anbefale en efterskole. (Foto: Privat)
Morten og Tina aner ikke hvad de skal gøre. Deres søn truer med at smadre alt, hvis de henter ham hjem, og kommunen kan kun anbefale en efterskole. (Foto: Privat)

- Vi står i den situation, at vores søn, han er 14 år gammel, stak af hjemmefra i fredags.

- Vi kontaktede i den forbindelse politi og kommune, som intet kunne gøre, ifølge dem selv....

Stak af igen natten efter
- Han blev så hentet af en kammerat, da vi fandt ud af, hvor han opholdt sig, og kørt ned til sine bedsteforældre, men der stak han af fra lørdag nat.

Sådan skriver parret Morten og Tina i et desperat brev at føle sig svigtet af systemet i en meget presset situation.

Knægten truer med at smadre alt
Familien flyttede i sommer fra Aalborg Øst til en mindre by Vesterhavskysten for at komme væk fra det miljø, deres søn var blevet fascineret af. Men efter en god periode gik det galt i fredags. Sønnen - som siger han vil være gangster og tjene penge på at sælge hash - stak af, og er nu hos en af vennerne fra det gamle kvarter. Morten og Tina vil gerne have ham væk fra det miljø, og ved ikke, hvad de skal gøre. Deres brev fortsætter nemlig således:

Nu er han et sted, hvor de ryger smøger og hash
- Vi fik et møde med ham og kommunen i stand i mandags. Et rystende møde, for knægten vil ikke med hjem og truer med igen og stikke af og smadre alt. Han vil være i Aalborg Øst hos hans kammerat og hans far.

- Der bliver der røget smøger, hash, arrangeret slåskampe og det er ikke et selskab for en 14 årig dreng..

Kommunen anbefaler efterskole
- Kommunen kunne godt se, at vi ikke kunne tage ham med hjem, men de kunne kun anbefale en efterskole, så mødet endte og vi gik rystede og grædefærdige derfra.

- Vores søn blev hentet af sin vens far og der er han så nu...

Her er sønnens tomme seng. Den er ikke blevet brugt siden torsdag nat.

- Hvad sker der for at man som forældre skal opgive sin kun 14 årig søn og lade ham gå fordi kommunen svigter, når vi ved der findes stede,r hvor de kan hjælpe ham?

Opholdssted koster 100k pr måned
- Vi er rådvilde, da der i længere tid har været problemer med knægten, men vi kan ikke råbe folk op, og vi kan ikke selv køre ham på et opholdssted, for det skal anvises af kommunen.....

- Det koster 100.000 om måneden, at anbringe et barn, og vi vil gerne skrive under på en tvangsfjernelse, men kommunen siger igen i dag, at de ser på sagen med stor alvor. Imens går tiden, skriver Tina og Morten, der gerne vil høre, om der sidder nogen nationen!-medlemmer, der har et godt råd.

Forældrene vil deres dreng det bedste - men han vil ikke være hjemme. Hvad gør man?