Annonce:
Annonce:

14-årig tørklæde-pige opdigtede racistisk overfald: Er slettet nu

Østrig er oprørt efter et eksempel på en falsk nyhed om et racistisk overgreb, der aldrig havde fundet sted. Men hvad tror du, får en 14-pige til at opdigte et racistisk overfald?

Annonce:
Følg nationen!

- Kære læsere.

- Vi vil gerne kommentere opslaget fra den 14-årige pige Sinem. Det har nemlig vist at være forkert, og derfor har vi slettet det fra vores side.

Sådan skriver folkene bag den østrigste anti-racisme-side 'Rassistische Übergriffe und Diskriminierung in Österreich & Co.' i en kommentar til det voldsomme overgreb den 14-årige muslimske pige Sinem berettede om på forskellige Facebook-sider i mandags.


Sinem var tæt på at dø, kunne man læse i mandags.

Annonce:

Overvågningsvideoen viser ingenting
Sinem fortalte, hvordan hun på togstationen Krottenbachstraße var blevet kaldt 'terrorist' af en gråhåret dame, der hev fat i hende og skubbede hende ned på skinnerne. Og at hun kun undgik at blive mast af et tog, pga af en snarrådig medpassager, der hjalp hende op - umiddelbart før et tog bragede ind på stationen. Men der var bare et stort problem med overgrebet, som blev beskrevet i flere østrigske medier, f.ex. Kurier.at:

- Den efterfølgende politiundersøgelse har vist, at hændelsen (som beskrevet af Sinem) ikke svarede til sandheden, skriver anti-racisterne, som støtter sig både politi og overvågningsvideo fra ØBB, det østrigske togselskab. Og på Krone.at - Østrigs mest læste nyhedsside har historien om den falske nyhed ligger som mest læste i snart to dage:

- Hvem ville have troet det?

Pigen skal straffes - og have behandling
- En 14-årig lyver og nedgør hæderlige mennesker, skriver 'glaubnichts', i en kommentar til artiklen, der har fået 177 likes, og hallodri06 skriver:

- Den slags anklager er grov bagvaskelse. Håber ikke pigen ikke kommer ustraffet fra det her, skriver Hallodri, der har fået 114 likes.

Annonce:

Pigens forældre har nu trukke deres anmeldelse tilbage, og psykiater Siegfried Kasper spekulerer i pigens motiv. Han siger til krone.at, at hun kan have været ude på at gøre indtryk på klassekammeraterne, samt at hun muligvis har været inspireret af politiske partier. Under alle omstændigheder anbefaler psykiateren, at pigen får professionel hjælp.

Men hvad tænker du? Hvad kan få en 14-årig pige til digte en historie om et overgreb?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: