15-årig bliver bedt om slukke mobilen: Se hans kloge svar

Synes du, den unge generation bruger for meget tid med at stirre ind i deres mobil? Så læs lige 15-årige Victors brev til hans mormor og morfar

- Jeg har oplevet utallige gange, at sociale medier er en nødvendig kilde for unge - inklusiv mig selv.

- Hvis man ikke er på de sociale medier, kan man misse arrangementer, der bliver oprettet derinde, eller ikke ane noget om de nyeste virale videoer, der bliver delt.

Blikket siger: Du laver ikke en skid - men det gør jeg
- Men jeg får dårlig samvittighed, når min mormor og morfar sender mig de blikke om, at jeg ikke laver en skid og siger 'Victor nu skal du til at slukke mobilen!'.

Sådan indleder Victor, der er 15 år og kommer fra Vestegnen, et læserbrev til nationen! om at være ung og eje en mobiltelefon. Victor - som bor hos sin mormor og morfar

- Jeg ved godt, at jeg burde slukke min mobil.

- Men jeg er ikke helt væk, der er bare mange ting der foregår over mobilen.

Jeg er jo i gang med at skrive med en ven
- Grunden til, at jeg ikke slukker den med det samme er, fordi jeg er i gang med, at skrive med en ven, holde mig opdateret på, hvad mine venner går og laver eller se den nyeste populære video osv...

- For nylig var jeg f.ex. til musik en dag, da en veninde skrev til mig, om jeg ville være sammen med hende og nogle andre.

- Hvis ikke jeg havde haft min mobil på mig der, kunne jeg let havde gået glip af den lille sammenkomst, og først opdage det senere på aftenen da jeg var kommet hjem.

- Her for et par år siden, var der en af mine veninder der ikke måtte oprette en Facebook bruger, før hun blev 13 år.

Fattigere menneske uden mobil
- Hun så rigtig meget frem til at få en Facebook bruger, eftersom hun følte sig uden for fællesskabet, når vi andre snakkede om det nyeste opslag.

- Jeg oprettede selv en Facebook bruger i en meget ung alder, da jeg var 10 år.

- Jeg gjorde det, fordi jeg havde flyttet skole, og jeg ville holde kontakten med mine gamle klasse kamerater.

- Nu når jeg forestiller mig selv uden sociale medier, ser jeg et fattigere menneske. For uden dem ville det være mere besværligt at lave aftaler og oprette arrangementer, og kommunikationen blandt unge ville blive langsommere. 

Sociale medier er en del af mit 'nu'
- Ugentlig laver jeg flere aftaler/arrangementer på under 10 min. fordi jeg ikke skal ringe rundt til hver eneste person, men bare sende en enkelt besked til en gruppechat.

- Der er sikkert folk der ville sige lev dog i nuet.

- Det gør jeg også, sociale medier er en del af nuet, skriver Victor, der godt kunne tænke sig at høre, om han er den eneste, der får at vide, at han skal lægge sin telefon? Og om de unge er bedre eller værre end de ældre?

Synes du andre mennesker bruger for meget tid på at stirre på deres mobiltelefon?

115 kommentarer
Vis kommentarer