15-årig flygter fra forældre: Bruger NemID til at flytte adresse

Hvor gammel skal man være for at kunne flytte hjemmefra mod forældrenes vilje? nationen! har fået et brev fra et ulykkeligt forældrepar

- For nylig oplevede jeg som mor noget meget frusterende.

- Det viste sig, at mit barn - som min eksmand og jeg har fælles forældremyndighed over - kunne flytte sin adresse uden vores samtykke.

Sådan skriver moderen 'S' i en mail til nationen! om et forældre-barn forhold, der er gået mere og mere skævt de senere år - og nu er gået helt i hårdknude, fordi den unge pige ifølge myndighederne har ret til selv at bestemme, hvor hun bor.

Vi som forældre kan intet gøre
'S' som er anonym af hensyn til barnet, har forgæves kontaktet de involverede kommuner, for at få hjælp til at få datteren hjem igen, men som du kan læse er der ingen hjælp at hente. Derfor prøver forældrene nu at spørge om andre har oplevet det samme. Brevet fortsætter:

- Historien er, at vores barn, som ikke er myndig valgte at stikke af hjemmefra og derefter flytte sin adresse til en nabokommune via sit nemID.

- Eftersom barnet ikke er myndig, bliver vi som forældre spurgt af den tilflyttende kommune, hvad vores holdning er til det. Det kaldes en høring.

15-årige har jo nemID - også udsatte unge
- Vi oplyste denne kommune, at det ville vi under ingen omstændigheder acceptere, men eftersom mit barn har bekræftet, at hun opholder sig på den adresse, hun har bedt om som bopælsadresse, og vedkommende hun opholder sig ved, også bekræfter det, så skal adressen flyttes dertil ifølge cpr-loven.

- Det vil sige at vi som forældre intet kan gøre.

- Og eftersom unge får deres eget nemID som 15 årig, så kan det jo hurtigt gå hen og blive et problem for mange, især forældre til udsatte unge.

Hun har fået hjælp gennem opvæksten
- For os, som forældre, har det meget store konsekvenser. Vores kommune har via sagsbehandlere, skole, misbrugscenter og psykiatere både fulgt og hjulpet vores barn gennem opvæksten.

- Både af pligt og via vores søgen efter hjælp.

- Denne pligt er nu bortfaldet fra den ene dag til den anden.

- Barnet er jo flyttet til en anden kommune. Vores kamp for at sikre professionel hjælp, også efter vores barn er blevet myndig, er smuldret fordi systemet omkring cpr.-loven er hullet som en si,skriver 'S', som altså gerne vil høre om andre forældre har været i samme situation.

Hvor gammel synes du man skal være for at flytte hjemmefra?

 

36 kommentarer
Vis kommentarer