1,5 milliard for pigtrådshegn på den dansk/tyske grænse: Ja tak

Heftig debat på nationen! om DFs forslag om at bygge et hegn på grænsen til Tyskland.

6266 personer søgte asyl i Danmark i 2016 - i årets tre første måneder har ialt 714 mennesker søgt asyl. Skal vi bygge et hegn ved grænsen? Arkivfoto: AP
6266 personer søgte asyl i Danmark i 2016 - i årets tre første måneder har ialt 714 mennesker søgt asyl. Skal vi bygge et hegn ved grænsen? Arkivfoto: AP

- Super god ide, og det kan kun gå for langsomt

Sådan skriver nationens! Carsten L i en af de 97 kommentarer, der pt er kommet til forslaget fra Dansk Folkeparti om at investere i et hegn med pigtråd og sensorer på den dansk/tyske grænse.

Sæt kontanthjælpsmodtagere i gang
Og Carsten er ikke den eneste, der synes at forslaget - der er inspireret af ungarns hegn mod Serbien - bare skal sættes op:

DF vil opføre et grænsehegn på den dansk-tyske grænse

- Det skal være en mur.

- Og den skal bygges af kontanthjælpsmodtagere og førtidspensionister i arbejdsprøvning, skriver Rampage og Poul H fortsætter:

- En femtedel af alle nyfødte i Danmark er udlændinge.

- Alligevel lader politikerne det stadig vælte ind over grænsen hver evig eneste dag.

Så kender vi landsbytosserne
- Hvornår stopper udskiftningen af den danske befolkning, skriver han.

Vil ikke hjem til Afghanistan: Hussein er tæsket ud af EU tre gange

Men hvad tænker du? Skal der mere kontrol på den danske grænse - og er et hegn, der anslået vil koste 1,5 miliard kroner en god investering?

Nej, mener nationens! Ulla, der skriver:

- Jow jow så ved vi igen at DFerne er landsbytossernes parti og Kenneth ei frygter i sin kommentar, at et hegn bare vil første skridt i en ubehagelig retning:

- Det næste blir vel kz lejre.

- DF er for klamme og ødelæggende for danskheden, skriver Kenneth.

Ifølge Integrationsministeriet søgte 6266 personer asyl i Danmark i 2016 - i årets tre første måneder har ialt 714 mennesker søgt asyl.

Debat i grænselandet
Forslaget har også skabt en del debat på JydskeVestkystens Facebook-side. Avisen dækker grænseområdet, og den mest populære kommentar pt. kommer fra Henrik H (5 likes):

- Det er faktisk en god ide.. Ungarn tør og gøre noget imod EU .. 
- Ved godt det er U-Dansk med pigtråd og hegn, men hvis det er det eneste som hjælper, så er det bare op med det, skriver Henrik.