17-årig droppede ud af gymnasiet: Havde brug for mere tid til kæresten

Hans krav fyldte så meget i 17-årige Kristines hoved, at hun ikke kunne overskue uddannelse, familie og kæresten på samme tid. Hun valgte kæresten, og det fortryder hun i dag.

Når Kristine ser tilbage på forholdet i dag, kan hun se, hvordan han manipulerede og dominerede hende.  Arkivfoto: Shutterstock
Når Kristine ser tilbage på forholdet i dag, kan hun se, hvordan han manipulerede og dominerede hende. Arkivfoto: Shutterstock

- Jeg var ked af at skulle droppe ud af gymnasiet.

- Men jeg tænkte mere på, at hvis jeg ville have det til at lykkes med min kæreste, havde jeg brug for mere overskud og mere tid med ham.

- Og det kunne jeg ikke, så længe jeg gik i gymnasiet.

Jeg var så forelsket i ham*
Sådan fortæller en i dag 19-årig pige i Politiken, om det kæreste-forhold hun havde for to år siden med en ret så kontrollerende type. Pigen - som Politiken kalder Kristine -  kunne nemlig ikke selv bestemme, hvilket tøj hun måtte have på, eller hvem hun måtte være sammen med, fordi kæresten blandede sig i alt, og til sidst fandt hun ud af, at der ikke var overskud til både uddannelse og kæreste.

- Jeg var så forelsket i ham.

- Han var mystisk og dragende og helt anderledes end andre drenge, jeg kendte.

Kun jeg så den følsomme side
- Han var hård udadtil, og alligevel havde han den her sårbare, følsomme side, som jeg var stolt over, at jeg var den eneste, der fik lov at se, fortæller Kristine videre til Politiken, der også kan fortælle at en ny undersøgelse fra analysebureauet Epinion viser, at 33 procent af kvinder mellem 16 og 24 år har oplevet at være i et forhold, hvor deres grænser blev overskredet psykisk, og 22 procent har fået dem overtrådt fysisk. Blandt unge mænd gælder det for henholdsvis 13 og 8 procent.

- Jeg ville ønske, at jeg havde kunnet se, hvad der foregik mellem os, og havde stoppet det længe, længe før.

Krævede at jeg tog kjolen af og bukser på
- Bare sådan en ting som at jeg skiftede til bukser, fordi han syntes, min kjole var for kort, var jo for meget, siger Kristine, der droppede kæresten i sommer, og nu skal i gang med en 2-årig STX efter næste sommerferie, men hvad siger du?

Har du oplevet kærester, der ville kontrollere/bestemme/styre dig?

 

1 af 2 
2 af 2 Når Kristine ser tilbage på forholdet i dag, kan hun se, hvordan han manipulerede og dominerede hende. Arkivfoto: Shutterstock
17 kommentarer
Vis kommentarer