17 gang gik det galt

Aktivister fra Insulate Britain har haft succes med at spærre trafikken på store indfalds-og motorveje i London-området 16 gange de seneste måneder. Men i dag blev de stoppet af politiet i London-forstaden Hertfordshire, før aktionen kom i gang.

Blandt andre kvinden her måtte føres væk, da hun og andre spærrede trafikken for motorvejstrafikanter i Essex-området i fredags. I dag fik aktivisterne ikke lov til at blokere, da de mødte op ved M25 i Hertfordshire. Foto: Insulate Britain
Følg nationen!

- Utroligt ikke?

- Politiet gør det arbejde, de bliver betalt for at gøre.

Sådan skriver netdebattøren 'Grumpy' på den britiske avis Dailymails side i dag om de aktivister fra Insulate Britain (Isoler Storbritannien) der i dag ville stoppe morgentrafikken i byerne Birmingham, Manchester og Hertfordshire.

Blokader spreder sig
Det var nemlig første gang at aktivisterne, der vil have politikerne til at tage ansvaret for 30 millioner pivutætte britiske boliger, var i aktion i byen uden for London - og det var også første gang, at politiet stoppede dem, før de kunne blokere trafikken:

- Vi forstår, hvor frustrerende hændelser af denne art er for offentligheden, og vi ønsker at forsikre alle om, at vi har solide planer på plads for at minimere enhver forstyrrelse og er klar til at foretage anholdelser så hurtigt, som vi overhovedet kan.

- Vi fortsætter med at arbejde tæt sammen med vores partnere og andre berørte, lyder det fra Hertfordshires politis Nick Caveney, der kan fortælle, at man anholdt 20 aktivister.

Vores regering dræber
Insulate Britain - der altså havde succes med at blokere trafik i Birmingham og Manchester mener, at de utætte boliger er skyld i massivt overforbrug af energi og dermed bidrager voldsomt til CO2-udledningen:

- Vi sender vores budskab til folk uden for London, fordi vi ønsker, at alle skal vide, at vores regering dræber vores børn.

- Storbritannien burde føre verden i spidsen med radikale planer om at dekarbonisere vores samfund, i stedet sætter vores regering aktivt politikker, der vil øge emissionerne. - Offentligheden kan lukke øjnene, men dette forsvinder ikke, ingen kommer for at redde dig. Vi bliver forrådt. Denne regering samarbejder i folkedrab, siger aktivisten Gabby fra Insulate Britain om dagens aktion - den syttende af slagsen.

Ekstremt farligt: Ti klimaaktivister anholdt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.