Annonce:
Annonce:

17 gang gik det galt

Aktivister fra Insulate Britain har haft succes med at spærre trafikken på store indfalds-og motorveje i London-området 16 gange de seneste måneder. Men i dag blev de stoppet af politiet i London-forstaden Hertfordshire, før aktionen kom i gang.

Blandt andre kvinden her måtte føres væk, da hun og andre spærrede trafikken for motorvejstrafikanter i Essex-området i fredags. I dag fik aktivisterne ikke lov til at blokere, da de mødte op ved M25 i Hertfordshire. Foto: Insulate Britain
Annonce:
Følg nationen!

- Utroligt ikke?

- Politiet gør det arbejde, de bliver betalt for at gøre.

Sådan skriver netdebattøren 'Grumpy' på den britiske avis Dailymails side i dag om de aktivister fra Insulate Britain (Isoler Storbritannien) der i dag ville stoppe morgentrafikken i byerne Birmingham, Manchester og Hertfordshire.

Blokader spreder sig
Det var nemlig første gang at aktivisterne, der vil have politikerne til at tage ansvaret for 30 millioner pivutætte britiske boliger, var i aktion i byen uden for London - og det var også første gang, at politiet stoppede dem, før de kunne blokere trafikken:

- Vi forstår, hvor frustrerende hændelser af denne art er for offentligheden, og vi ønsker at forsikre alle om, at vi har solide planer på plads for at minimere enhver forstyrrelse og er klar til at foretage anholdelser så hurtigt, som vi overhovedet kan.

Annonce:

- Vi fortsætter med at arbejde tæt sammen med vores partnere og andre berørte, lyder det fra Hertfordshires politis Nick Caveney, der kan fortælle, at man anholdt 20 aktivister.

Vores regering dræber
Insulate Britain - der altså havde succes med at blokere trafik i Birmingham og Manchester mener, at de utætte boliger er skyld i massivt overforbrug af energi og dermed bidrager voldsomt til CO2-udledningen:

- Vi sender vores budskab til folk uden for London, fordi vi ønsker, at alle skal vide, at vores regering dræber vores børn.

- Storbritannien burde føre verden i spidsen med radikale planer om at dekarbonisere vores samfund, i stedet sætter vores regering aktivt politikker, der vil øge emissionerne. - Offentligheden kan lukke øjnene, men dette forsvinder ikke, ingen kommer for at redde dig. Vi bliver forrådt. Denne regering samarbejder i folkedrab, siger aktivisten Gabby fra Insulate Britain om dagens aktion - den syttende af slagsen.

Ekstremt farligt: Ti klimaaktivister anholdt

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

De lovlydige straffes, alle de andre går fri
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: