170 kilometer lang øjebæ: Måske slipper jyderne alligevel

Protesterne mod en stribe høje el-master i Jylland ser ud til at virke. Ministeren vil ihvertfald tage en snak med ordførerne ofg se om der kan finde penge til at grave kablerne ned.

I det blå område fra Holstebro til grænsen skal der føres elkabler. men skal de graves ned?  Foto: Erik Egvad/Energinet
I det blå område fra Holstebro til grænsen skal der føres elkabler. men skal de graves ned? Foto: Erik Egvad/Energinet

- Man undres jo over, hvorfor man ikke bare gjorde arbejdet grundigt i første omgang og sparede skatteborgernes penge på unødig besvær og bekymringer.......

Sådan skriver Thomas N på jv.dk i en kommentar til at energiminister Lars Chr. Lilleholt nu vil indkalde forligspartierne på borgen til drøftelse af alternativ løsning til master gennem Sydjylland.

500 elmaster - 35 meter høje
Det er Energinet der har planlagt den 170 km lange linjeføring langs den jyske vestkyst fra Idomlund ved Holstebro via Endrup ved Esbjerg og over grænsen ved Tønder. Projektet betyder, at der på strækningen skal opstilles over 500 elmaster med en højde på op til 35 meter, og ministeren har tidligere fortalt, at prisen vil stige med 8 milliarder, hvis kablerne skal graves ned.

Heftig debat om 30-35 meter høje el-master i Jylland. På dette foto fra Energinet er masterne dog 42 meter høje. Foto: Erik Egvad/Energinet nationen Kæmpe el-master på vej i Jylland: På Sjælland havde man nok gravet kabler

Vi skal finde penge til at grave dem ned
- Jeg lytter til alle de bekymringer, der er givet udtryk for fra borgmestrene og borgerne.

- Jeg vil mødes med borgmestrene i nærmeste fremtid, og inden for de kommende uger indkalder jeg forligspartierne bag den nuværende beslutning om etablering af højspændingsledninger til en drøftelse, så vi kan få fastslået, om vi kan finde den fornødne finansiering, siger Lars Chr. Lilleholt nu til avisen, og dermed kommer han en del lokale borgere i møde - og det store flertal af de 9787 læsere, der deltog i afstemningen om kabelføringen, da nationen! skrev om sagen i begyndelsen af april.

Hvad siger du? Er det OK at bruge milliarder, så folk slipper for at se på elmaster?

59 kommentarer
Vis kommentarer