1,8 mio kr.: Fire banker sagde nej

Der er mange mindre erhvervsdrivende, der har problemer med at få en erhvervskonto i en dansk bank. Men Søren, der har en omsætning på hele 150.000 pr. måned i sit Wellness-firma, fandt en løsning efter fire afslag

Sådan ser Sørens konto i den engelske bank ud - og ud af de 9867 læsere, der har deltaget i debatten om danske bankers erhvervskonto-politik, svarer 589 at de OGSÅ har problemer. Og 2767 kender nogen, der har.
Sådan ser Sørens konto i den engelske bank ud - og ud af de 9867 læsere, der har deltaget i debatten om danske bankers erhvervskonto-politik, svarer 589 at de OGSÅ har problemer. Og 2767 kender nogen, der har.
Følg nationen!

- Alle borgere i EU har ret til en basal bankkonto og ingen banken kan afslå.

- Men som erhvervsdrivende har man ikke samme ret til en erhvervskonto, dog skal banken begrunde afslaget ifølge reglerne.

Små virksomheder med mange kontanter - uha
- Typisk ønsker bankerne ikke små virksomheder og slet ikke nogen hvor der er mange kontanter i omløb.

- Det er lige som om bankerne tilsidesætter loven om at danske kroner er lovligt betalingsmiddel i Danmark.

Sådan indleder Søren R. et brev til nationen! om de problemer, mange erhvervsdrivende i Danmark har med at få en erhvervskonto - og den måde, han har løst problemet på.

Sådan ser et afslag ud. Det her er Spar Nord, der henviser et lille flexbus-firma til at finde en anden bank.
Sådan ser et afslag ud. Det her er Spar Nord, der henviser et lille flexbus-firma til at finde en anden bank.

Fik afslag, afslag, afslag og afslag
Søren læste om Atrad og fire kolleger, der ikke kunne begynde som flexbuschauffører pga af erhvervskonto-afslag, og han vil gerne fortælle hvordan hans firma, der har en omsætning på 150.000 pr. måned eller 1,8 mio. pr. år, nu er i gang med en bankløsning.

Hans brev, som du gerne må dele til folk, du ved har problemer med at få en erhvervskonto ELLER arbejder i en bank - fortsætter nemlig således:

- Vores firma - Wellness KBH - har f.eks. forsøgt at få en erhvervskonto i flere år, men fået ubegrundede afslag hos Nordea, Sparekassen Kronjylland, Lunar, Arbejdernes Landsbank m.fl.

Men i udlandet er det en anden snak
- Men banker i udlandet er ikke på samme måde smagsdommere og en erhvervskonto oprettes på 5 minutter i f.eks Revolut – en Londonbaseret bank med ca. 15 mil. kunder.

- Man skal huske, at ens erhvervskonto i DK også skal godkendes af NemKonto hvilket også kan ske i Revolut – det er lidt mere omstændigt, end hvis det er i en dansk bank, hvor banken bare tilmelder kontoen som NemKonto.

- Vi udfyldte en 2 siders formular, der skal sendes til NemKonto Support.

- NemKonto har indtil fornylig haft en behandlingstid på 6 uger men nu er den 12 uger altså 3 måneder – det er jo ganske fint ikke.

Og man kan tilslutte en betalingsdel
- Jeg har selv en konto hos Revolut, og Wellness KBH har primo maj fået erhvervskonto i Revolut, men afventer godkendelsen fra NemKonto. Så den del også virker.

- Og med en Revolut erhvervskonto med godkendt NemKonto kan man også tilslutte en betalingsdel f.eks. Bambora, så selskabets kunder kan indbetale direkte med betalingskort, skriver Søren.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

BREAKINGBREAKING
Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind