Annonce:
Annonce:

Døde mens de var i ressourceforløb på jobcenteret: Uværdigt

Der er alt for mange eksempler på, at man forsøger at udvikle (en hypotetisk) arbejdsevne hos dokumenteret svært syge borgere - og at helbredstilstanden forværres yderligere alene som følge af sagsbehandlingen, skriver Lisbeth, der vil have de syge væk fra jobcentrene og ind i et socialt sundhedssystem.

Et større antal meget syge personer er afgået ved døden, mens de – trods lægelige advarsler – har været placeret i ressourceforløb, fortæller Lisbeth Riisager Henriksen. Foto: Jan Grønbæk/Spastikerforeningen
Et større antal meget syge personer er afgået ved døden, mens de – trods lægelige advarsler – har været placeret i ressourceforløb, fortæller Lisbeth Riisager Henriksen. Foto: Jan Grønbæk/Spastikerforeningen
Annonce:
Følg nationen!

- I de senere år har vi set fundamentale ændringer i indretningen af den offentlige forsørgelse af patienter med veldokumenteret sygdom.

- Der er sket en bevidst forskydning i måden at behandle sager på fra vægtning af lægefaglighed til vægtning af såkaldte 'helhedsvurderinger'.

Afliv mig: Jagten på mit sidste teoretiske arbejdsminut må stoppe nu

Annonce:

Mangler kun 42.933 støtter
Sådan indleder Lisbeth Riisager Henriksen et brev til nationens! særsektion for Borgerforslag, 1849. Lisbeth har nemlig fulgt området nøje siden daværende beskæftigelsesminister Mette Frederiksens (S) reformer af førtidspension, fleksjob, sygedagpenge og kontanthjælp fra 2012 og frem.
Og hun har har skrevet om, hvordan reformerne har efterladt mange sygdomsramte borgere i en penibel situation. I snart 6 måneder har hun derfor samlet støtter til et forslag, der skal sikre at folk der er syge, ikke skal udsættes for jobcentrenes krav.Og der mangler kun næsten 42.933 støtter, for at forslaget bliver behandlet i Folketinget. Hendes brev - som du gerne må dele, til folk, der kunne tænkes at være enige -  fortsætter derfor således:

- Der er alt for mange eksempler på, at man forsøger at udvikle (en hypotetisk) arbejdsevne hos dokumenteret svært syge borgere, og at helbredstilstanden forværres yderligere alene som følge af sagsbehandlingen.

Endnu et gok i nøden til Ulla med den syge ryg

Patientens egne læger skal være afgørende
- Et større antal meget syge personer er ligefrem afgået ved døden, mens de – trods lægelige advarsler – har været placeret i ressourceforløb.

- Det er uværdigt, uretfærdigt og sundhedsmæssigt uforsvarligt!

Afslag igen: Selv kommunens læge synes Jim er for syg til job

Annonce:

- På den baggrund har jeg sammen med 8 andre borgere stillet borgerforslaget ”Syge skal ud af beskæftigelsespolitikken”.

- Syge mennesker med dokumenteret sygdom og nedsat funktionsniveau skal ikke have deres forsørgelsessager behandlet i kommunale jobcentre.

- De skal respekteres som sådan af det offentlige sociale system, og den lægefaglige dokumentation fra patientens egne læger skal gøres til den afgørende del af sagsbehandlingen.

Fokus på sociale og sunedhedsmæssige indsatser
- Alt dette varetages bedst fra fagministerier, hvor der er fokus på sociale og sundhedsmæssige indsatser frem for, som nu, på beskæftigelse eller ren aktivering.

- Støt forslaget, hvis du sympatiserer med det, skriver Lisbeth, og du er velkommen til at støtte forslaget her (husk NemID)

Usynlig syg og på kontanthjælp: Her er de hemmelige regler

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: