Har betalt skat af mine penge én gang: Berit vil afskaffe arveafgift

Mange ældre mennesker sparer i deres alderdom, og vil gerne give så meget som muligt videre til deres børn, men dette udhules af loven, som den er idag, skriver Berit M, der har fået støtte fra 11.507 danskere.

Efter et mindre fradrag på 276.000, er arveafgiften (boafgiften) i dag 15 procent af din/dine forældres formue!!  Hertil kommer en dødsbosafgift på 50 % af det, der overstiger ca 2.800.000, hvilket de fleste med et hus uden restgæld efterlader, skriver Berit, der vil have afgiften afskaffet. Arkivfoto: Thomas Borberg
Efter et mindre fradrag på 276.000, er arveafgiften (boafgiften) i dag 15 procent af din/dine forældres formue!! Hertil kommer en dødsbosafgift på 50 % af det, der overstiger ca 2.800.000, hvilket de fleste med et hus uden restgæld efterlader, skriver Berit, der vil have afgiften afskaffet. Arkivfoto: Thomas Borberg

- Jeg har (med bla familie og gode kolleger som 'medstillere')  foreslået, at arveafgiften for nærmeste familie afskaffes.

- Jeg ikke selv arvet, da min mor stadig lever, men jeg tænker lige så meget på mine børn, og hvad der bliver tilbage til dem, efter min mand og jeg er døde. 

Sådan skriver Berit M til Ekstra Bladets nye sektion 1849, om det borgerforslag, hun fik godkendt d. 12. februar, og som dags dato har fået støtte fra mere end 11.000 danskere.

Penge der er betalt skat af én gang
- Efter et mindre fradrag på 276.000, er arveafgiften (boafgiften) i dag 15 procent af din/dine forældres formue!!

- Hertil kommer en dødsbosafgift på 50 % af det, der overstiger ca 2.800.000, hvilket de fleste med et hus uden restgæld efterlader. 

- Penge du/de vel at mærke HAR betalt skat af én gang !! Jeg har erfaret, at mange slet ikke er klar over dette forhold i loven.

- Mange ældre mennesker sparer i deres alderdom, og vil gerne give så meget som muligt videre til deres børn, men dette udhules af loven, som den er idag.

- Jeg håber, forslaget afstedkommer en generel revision af arveloven, også for den del af loven, der ikke omfatter 'nærmeste-familie', og den del, der ligger under dødsbosafgiftenm skriver Berit, der håber på at forslaget når 50.000 støtter inden d. 11. august. Sker det, skal politikerne nemlig stemme om forslaget i folketingssalen.

Du kan støtte forslaget her, og nedenfor kan du skrive, hvad du mener om arveafgift?