Annonce:
Annonce:

Ida på 21: Det kan ikke forsvares

Greenpeace har lige nu fire aktivister på Dan B-platformen, der derfor har stoppet produktionen. Det betyder milliontab hver dag - hør, hvad Greenpeace siger

Klimakrisen har allerede kostet rigtig mange liv, og mange mennesker er taget på flugt, fordi de ikke længere kan bo, hvor de plejede, siger Ida fra platformen i Nordsøen. Video: Greenpeace
Annonce:
Følg nationen!

- Aktivisternes uautoriserede adgang til Dan B-platformen er ulovlig overtrædelse og i strid med Totals sikkerhedsprocedurer.

- Af sikkerhedsmæssige årsager er produktionen fra platformen blevet lukket, hvilket medfører et betydeligt økonomisk tab for DUC.

Forlad platformen
- Total har løbende radiokommunikation med Greenpeace og har informeret dem om dette.

- Ligesom aktivisterne er blevet bedt om at forlade platformen på fredelig vis.

'Lorte-hippier' stopper olieplatform

Sådan skriver oliefirmaet Total nu i en mail sendt til JydskeVestkysten om de fire Greenpeace-aktivister, der i går indtog olieplatformen Dan B for at protestere mod planerne om den 8. udbudsrunde.

Annonce:

Ida til Dan: Sig nej
En runde, der handler om at jagt efter olie og gas i den danske del af Nordsøen frem til 2055. I dag gælder tilladelserne kun frem til 2046, og i en videobesked fra 21-årige Ida Marie Olsen, der er en af de fire aktivister, lyder det henvendt til klimaminister Dan Jørgensen:

- Jeg er herude, fordi du stadig ikke har sagt nej til at lede efter ny olie og gas i Nordsøen.

- Klimakrisen har allerede kostet rigtig mange liv, og mange mennesker er taget på flugt, fordi de ikke længere kan bo, hvor de plejede.

Kan ikke forsvares
- Sig nej til fremtidig olie og gas. Der er ikke nogen måder, vi kan forsvare det her på, siger Ida.

Greenpeace oplyste i går til nationen!, at de fire aktivister bliver på platformen, indtil vejret eller myndighederne stopper dem. På borgerforslag.dk er der lige nu næsten 16.000 danskere, der støtter kampen mod oliejagten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: