Mor, hvis der sker mig noget vil jeg være organdonor: 3 måneder senere døde 10-årig

En trafikulykke kostede 10-årige Embla fra Helsingborg livet 10. juni. Nogle måneder tidligere havde hun og moren tilfældigvis haft en snak om organdonation

– Vi havde en fin samtale, men jeg tænkte, at det jo aldrig skulle blive aktuelt.

- Der skulle jo ikke ske noget med Embla.

Lever videre i seks andre børn
Sådan husker svenske Linda Strandqvist ifølge Aftonbladet.se den samtale, hun og hendes nu afdøde datter havde i marts måned, da de tilfældigvis talte om organdonation.

- Mamma, om det händer mig någonting vill jag donera mina organ (Mor, hvis der sker mig noget vil jeg være organdonor), sagde 10-årige Embla nemlig. Hun var en frisk pige, der gik til gymnastik. Og det udsagn betød, at seks andre børn i dag går rundt med et af Emblas organer.

10. juni sad familien nemlig i bilen på vej fra Helsingborg til Ystad, da de kørte ind i en lastbil. Emblas liv stod ikke til at redde, og lægerne tog seks organer, som nu lever videre i seks andre børn:

Håber det går godt
- Om nogle måneder skal vi tilbage til sygehuset for at høre, hvordan det går med de børn, der har hendes organer.

- Vi håber, at det går godt for alle seks, siger moren til Aftonbladet, men hvad siger du?

 

 

Lige nu er der mere end 55.378 danskere, der har støttet borgerforslaget 'Automatisk organdonor fra man fylder 18 år'. Det er Patientforeningen Organdonation - ja tak! der foreslår, at vi indfører formodet samtykke i Danmark, så man automatisk er organdonor, når man fylder 18 år. 

Bliver forslaget vedtaget, er man automatisk med, når man fylder 18 år, og ønsker man ikke at være organdonor, så skal man aktivt vælge det fra, og Betinna H skrev til nationen! i april om, hvorfor hun støtter forslaget.

1849 Der dør to hver måned: Mine børn er bekymrede for om jeg løber tør for ilt

1 af 2 
2 af 2 
67 kommentarer
Vis kommentarer