Okay så: 14 dages karantæne med hende

Næsten 4000 danskere støtter et borgerforslag om, at danskere med udenlandske kærester skal have lov til at få dem på besøg. Og en foreslår, at parrene kan gå i 14 dages karantæne. Hvad tænker du?

Retten til at være sammen med den, man elsker, kan ikke gradbøjes, skriver folkene bag et borgerforslag om, at udenlandske kærester skal have adgang til Danmark. Arkivfoto: Shutterstock
Retten til at være sammen med den, man elsker, kan ikke gradbøjes, skriver folkene bag et borgerforslag om, at udenlandske kærester skal have adgang til Danmark. Arkivfoto: Shutterstock

- Siden 14. marts 2020 har Danmarks grænser været lukket på grund af coronakrisen.

- Den danske regering har imidlertid dispenseret grænselukningen for udenlandske familiemedlemmer, ægtepar, samlevere og sidst kærester fra de nordiske lande og Tyskland.

Tager gerne forholdsregler
- At fastholde grænserne lukket på ubestemt tid er ganske sikkert hårdt for mange erhverv og danskere, som ynder at rejse, men ulideligt for de danskere, som har en livspartner fanget i et andet land på ubestemt tid.

- Der findes ikke sundhedsfaglige årsager til at holde grænsen lukket for nogen kærester frem for andre.

- Par som hellere end gerne tager alle tænkelige forholdsregler for at kunne være sammen.

Næsten 4000 forstår problemet
Sådan skriver folkene bag borgerforslaget 'Besøg fra udenlandske kærester som anerkendelsesværdigt formål under Corona-krisen' - et forslag, der på de første ni dage har fået støtte af næsten 4000 danskere. Nationen! har for en uge siden bragt et brev fra Kevin, der bor i Danmark og savner sin kæreste Natasha, der bor i Moskva:

Kæreste-problem: Natasha er fra Rusland

 

Klar til at gå i karantæne med kæresten
Og forleden modtog nationen! endnu en mail fra en dansker, der heller ikke har haft fysisk kontakt med sin kæreste, der bor i en anden verdensdel. Han skrev:

- Jeg har ikke set min forlovede siden 14. marts, hvor jeg måtte rejse hjem til Danmark i al hast..

- Vi har været kærester i 2 år, og planen var at hun skulle flytte hertil i starten af april.

- Jeg stemmer ikke S, men synes generelt, at regeringen har håndteret krisen flot.

- Det virker blot som om at denne problematik er blevet glemt lidt på det sidste.

- Jeg tror at de fleste kærestepar er mere end villige til at gå 14 dage i karantæne i tilfælde af indrejse, skrev han, men hvad mener du?

Hvis du vil støtte borgerforslaget, skal du finde din nemID frem og klikke her. Når/hvis der kommer 50.000 støtter, SKAL Folketinget tage forslaget op.